Tabu
LIFE & LOVESlider

Perfecționismul – o caracteristică toxică. Cum îți poate ruina viața

A fi perfecționist poate fi adesea considerat un atribut pozitiv. O persoană se poate descrie pe sine însăși ca având standarde înalte, căutând excelența și fiind muncitoare. Dar, de fapt, există 2 tipuri de perfecționiști – pozitivi și negativi. Perfecționiștii pozitivi sunt orientați spre realizări și vor să reușească, în timp ce perfecționiștii negativi sunt orientați spre eșec și nu vor să piardă.

Identificarea acestor semne în noi și în ceilalți ne poate ajuta să ne eliberăm de criticile interioare și asta ne-ar putea spori viața. Iată o listă de semne pe care trebuie să le urmărim pentru a identifica un perfecționist toxic.

  1. Insistând că totul este perfect atunci când nu este

Oricât încercăm să nu ne facem griji cu privire la ceea ce cred alții, uneori nu putem să nu fim conștienți de judecata altor oameni. Pentru cineva care prezintă perfecționism toxic, acest lucru este format până la maxim. Vor ca alții să le vadă ca fiind impecabile.

  1. Stabilirea unor standarde nerealiste ridicate

Definiția lor despre perfecțiune este determinată de ceea ce alții consideră a fi perfect. Se concentrează pe ceea ce oamenii vor spune despre munca, proiectul sau obiectivul lor, mai degrabă decât efortul în sine. Ei caută aprobarea altora și, prin urmare, așteptările lor sunt incredibil de mari.

  1. Procrastinarea și evitarea provocărilor

Perfecționiștii pun o cantitate imensă de presiune asupra lor, făcându-și teama de eșec să crească până la un punct în care este imposibil să vezi că este posibil să eșueze. Acest lucru determină blocarea lor din cauza așteptărilor unor consecințe negative, astfel încât uneori pot evita cu totul un proiect.

  1. Nu admite niciodată greșeli

Învățăm din greșelile noastre, acceptând că există lucruri pe care nu le putem prevedea. Când apar probleme, le vedem ca pe o oportunitate de a învăța și de a ne perfecționa. Un perfecționist extrem se teme să greșească, dacă o face, nu se iartă pentru asta. Se critică pentru eroarea și stresul asupra rezultatului.

  1. Are o voce interioară dură

Vocea din interiorul capului unui perfecționist este adesea foarte dură și critică, ceea ce le poate spune în permanență că nu sunt suficient de buni și că se apropie de abuzul de sine.

  1. Neacceptarea sau celebrarea succeselor

Ei nu își recunosc victoriile și nu simt bucurie și satisfacție din îndeplinirea obiectivului lor. Ei cred că s-ar fi putut descurca mai bine, să se concentreze asupra defectelor și să identifice o problemă chiar și atunci când și-au atins rezultatele dorite.

  1. Lupta pentru a respecta termenele limită

Întotdeauna se străduiesc pentru mai mult. Perfecțiunea este de neatins, prin urmare, munca niciodată nu este perfectă. Se luptă cu ei înșiși pentru fiecare decizie, încercând să pună capăt fiecărei idei, care necesită mult timp și provoacă o presiune imensă.

  1. Devine defensiv atunci când primește feedback

Se pot simți aiurea când primesc critici constructive sau feedback. Perfecționiștii filtrează comentariile și laudele pozitive și aud doar feedback-ul critic destinat să-i îmbunătățească obiectivul. Acest lucru îi poate face să se simtă atacați, ceea ce îi face să devină defensivi.

  1. Este extrem de critic față de ceilalți

Toți suntem capabili să criticăm pe alții, dar un perfecționist toxic se poate rupe pe alții pentru a se simți mai bine.

ARTICOLE SIMILARE

Bono se teme că lupta împotriva SIDA este pierdută

Andreea Damian

Ochelarii Google Glass, de mare ajutor pentru copiii cu autism

Andreea Damian

Slabeste sanatos – Echilibrul alimentar sau Formula 421

realitatea

Alimente care iti sunt aliat cand tii dieta!

realitatea

Modul și motivele pentru care fundul a devenit o obsesie fitness

realitatea

Celebrități care au murit în timp ce făceau sex

realitatea

Scrie un comentariu