Tabu
Image default
HEALTH Slider

Persoanele de culoare ar putea fi mai afectate de COVID-19 decât albii. Explicația oamenilor de știință

Oamenii de culoare sunt semnificativ mai predispuși să fie infectați cu Covid-19 decât persoanele albe – și prezintă un risc mai mare de spitalizare și deces atunci când sunt diagnosticați – potrivit unui nou studiu care arată diferențele rasiale între milioane de pacienți cu coronavirus din America.

Cercetarea, publicată miercuri de Epic Sanatate Research Network Kaiser Family Foundation (KFF), a analizat datele de sănătate a aproximativ 50 de milioane de pacienți din 21 de state.

Potrivit raportului, pacienții hispanici aveau șanse mult mai mari decât pacienții albi să ia coronavirus. Între timp, pacienții de culoare și asiatici au avut șanse aproape duble decât persoanele albe să obțină un rezultat pozitiv la testele de Covid-19.

Ratele spitalizărilor și de deces au fost dramatic mai mari în cazul persoanelor de culoare infectate cu coronavirus. Dintre pacienții hispanici, spitalizările au fost de peste patru ori mai mari decât la persoanele albe, în timp ce la pacienții de culoare a fost de peste trei ori mai mare, se arată în raport.

Și ratele de deces au fost mai mult decât duble în rândul pacienților de culoare și hispanici.

În funcție de rasă, inechități sociale și gradul de sărăcie, se diferențiază persoanele care pot lucra de acasă sau sunt obligate să se ducă la locul de muncă, mărind riscul de infectare. La fel, se face diferența intre cei care au acces ușor la facilitățile de testare și tratament și cei care nu se pot diagnostica și trata.

O echipă de cercetători canadieni încep o testare în masă în rândul oamenilor de culoare pentru a găsi anticorpi. Ei ar putea fi mai afectați de coronavirus decât albii, consideră cercetătorii.

2.000 de canadieni de culoare vor dona sânge pentru aceste studii. Pentru a face comparația, vor mai fi și alți 1.000 de oameni de culoare din regiuni diferite, potrivit CTV News.

Cercetătorii cred că, prin aceste testări de anticorpi vor afla cum se pot apăra de COVID oamenii în cauză, mai ales că al doilea val este așteptat în toată lumea.

ARTICOLE SIMILARE

SUNSTAR GUM de acum disponibil in lantul magazinelor din Romania!

realitatea

Foto: Totul este un cliseu (inclusiv acest titlu) (inclusiv parantezele)

realitatea

Povestea celei mai râvnite rochii de mireasă din lume

Andreea Damian

Cum reușește Kate Middleton să arate atât de bine, după trei nașteri

Andreea Damian

6 tipuri de acnee, de la cel mai blând la cel mai sever

Andreea Damian

De ce femeile caută relații cu bărbați mult mai tineri

Andreea Damian

Scrie un comentariu