Tabu
Image default
PEOPLESlider

O nouă veste dureroasă despre Bruce Willis. Boala lui a avansat, iar diagnosticul este altul, mai grav

Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a fost diagnosticat în martie 2022 cu afazie, o afecțiune care afectează creierul și care provoacă dificultăți de limbaj și vorbire, ceea ce l-a determinat să se retragă din actorie. Acum, boala s-a agravat.

Într-un mesaj publicat pe rețeaua socială Instagram, familia celebrului actor a transmis că este „o ușurare să avem, într-un final, un diagnostic clar”.

Declarația privind evoluția afecțiunii sale a fost semnată de actuala sa soție, Emma Heming Willis, și de fosta sa soție, Demi Moore, precum și de copiii săi Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn.

„De când am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală (cunoscută sub numele de FTD)”, a anunțat familia.

„Din nefericire, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar.”, spun apropiații actorului.

Ce este demența frontotemporală?

Dementa frontotemporala (FTD) reprezinta un grup de tulburari care duce la deteriorarea lobilor frontali si temporali ai creierului. In functie de regiunile cerebrale afectate, boala determina schimbari in comportamentul social, personalitate si/sau pierderea abilitatilor lingvistice.

Unele persoane (intre 10% si 20%) cu FTD dezvolta, de asemenea, tulburari neuromusculare si de miscare, cum ar fi parkinsonismul sau boala neuronilor motori (cunoscuta si sub numele de scleroza laterala amiotrofica sau boala Lou Gehrig).

Declansarea dementei frontotemporale reprezinta una dintre cauzele care duce la aparitia dementei timpurii. Spre deosebiri de boala Alzheimer, in stadiile initiale ale FTD memoria nu are de suferit.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să reaplici protecția solară fără să-ți strici machiajul

Andreea Damian

Un designer cu contracte în Franţa: „Români, puteți impresiona și prin simplitate!”

Oana

Roxana Vancea, prima declarație după ce a devenit mamă

Andreea Damian

Kim Kardashian și Kanye West se pregătesc de divorț. Starleta a angajat cel mai puternic avocat

Andreea Damian

Ținute de vară | Combinații irezistibile de culori

Andreea Damian

Primele imagini cu Regele Charles după ce a fost diagnosticat cu cancer

Andreea Damian

Scrie un comentariu