Home > Health > Poți să faci coronaviroză de două ori?

Poți să faci coronaviroză de două ori?

coronavirus

Răspunsul exact nu este încă cunoscut, dar experții spun că reinfecția e puțin probabilă. Una dintre preocupările principale de la apariția noului coronavirus a fost dacă cei care au avut boala COVID-19 o pot face și a doua oară și ce înseamnă asta pentru imunitate.

Întrebările au apărut pentru prima dată luna trecută, după ce autoritățile japoneze au spus că o femeie care a avut virusul și a fost declarată vindecată, i-au ieșit testele din nou pozitive. Oamenii de știință au fost confuzi de noutăți și, de asemenea, neliniștiți. Totuși, cei care au avut virusul o dată vor dezvolta o anumită imunitate, spun experții, citați de The Guardian.

Prof. Mark Harris, expert în virologie la Universitatea Leeds, a declarat că, în acest caz, reinfecția a fost „puțin probabilă”, dar a adăugat că „există câteva dovezi în literatura științifică pentru infecții persistente ale coronavirusurilor animale (în principal la lilieci)”. Chiar dacă nu există imunitate pe termen lung, există în mod normal o imunitate pe termen scurt.

„Răspunsul este că pur și simplu nu știm [despre reinfecție], pentru că nu avem un test de anticorpi pentru infecție”, a declarat Jon Cohen, profesor de boli infecțioase la Sussex Medical School. „Cu toate acestea, este foarte probabil, pe baza altor infecții virale, ca odată ce o persoană a avut infecția, în general să fie imună și să nu o mai aibă. Întotdeauna va exista o excepție ciudată”.

Articole asemanatoare
New York Times
New York Times dedică prima pagină victimelor coronavirusului: a umplut-o cu nume de persoane decedate
coronavirus
Chimioterapia în vremuri de pandemie
asistentă medicală
Asistentă medicală, în bikini şi sutien în faţa pacienţilor infectaţi cu COVID-19
coronavirus
Care este riscul de infectare cu coronavirus în mijloacele de transport în comun

Comenteaza acest articol

Poți să faci coronaviroză de două ori?

by Andreea Damian   1 min
0