Tabu
PEOPLESlider

Povestea Elenei Osipova, protestatara de 78 de ani arestată la manifestația antirăzboi din Sankt Petersburg

Elena Osipova este o activistă în vârstă de 78 de ani care a supraviețuit asediului german asupra Leningradului din cel de-Al Doilea Război Mondial. „Bunica opoziției” s-a numărat printre persoanele arestate după protestul de la Sankt Petresburg, unde manifestanții au cerut oprirea războiului declanșat de Rusia din Ucraina. Nu a fost însă prima oară când a fost reținută.

Videoclipul cu arestarea Elenei Osipova a devenit viral. Activista în vârstă de 78 de ani protesta pașnic împotriva războiului din Ucraina cu pancartele ei. Supranumită „bunica rusă împotriva războiului” încă de la arestarea ei, ea a devenit un simbol al păcii.

Pictoriță din tinerețe, Elena este o figură ultracunoscută în metropola rusă cu aproape 5 milioane de locuitori. Supranumită „conștiința Sankt Petersburgului”, ea este nelipsită de la acțiunile de protest din oraș. „Artista iese în stradă, unde își desfășoară desenele”, a notat portalul local MR-7, într-un articol dedicat pictoriței, luna trecută. Într-un portret realizat de Free Speech Radio News (FRSN), despre Elena Osipova se spune că este considerată „bunica opoziției ruse”. Din când în când, arta ei nu este înțeleasă de autorități, care au reținut-o în mai multe rânduri și au amendat-o.

Prima demonstrație a acestei femei datează de ani de zile, iar primele ei arestări, de asemenea, conform Paris Match. Întrebată de site-ul „The Russian Reader” ea a explicat în 2015, când lucrările ei au fost expuse pentru prima dată, că a fost reținută de mai multe ori în zeci de ani. „Într-o vară, aici a avut loc summitul G20. Am mers acolo cu un afiș pe care scria: „Nu credeți în justiția războiului”, și altul despre eliminarea deșeurilor nucleare. Poliția m-a arestat și s-a întâmplat de mai multe ori de atunci, uneori chiar violent”, spune ea.

ARTICOLE SIMILARE

Întorsătură de situație în cazul privind moartea lui Matthew Perry. Care ar fi cauza reală a decesului

Andreea Damian

De ce vedem în culori această fotografie alb-negru

Andreea Damian

Adevărul despre revenirea lui Mugur Mihăescu în televiziune

Andreea Damian

Vrem o modă “ca afară” cu salarii ca aici şi calitate sub nivelul UE

Dora Constantinovici

Colaboararea sexy a toamnei: Mara Georgescu şi DJ Harra au lansat videoclipul piesei “Luna”

Tabu Tabu

Mircea Badea, despre Erika Isac și melodia „Macarena”: „Prima dată, am crezut că e o dietă”

Andreea Damian

Scrie un comentariu