Home > Agenda > Premiile Gopo și-au desemnat jurații

Premiile Gopo și-au desemnat jurații

Actrița Maria Popistașu, criticii de film Magda Mihăilescu și Laurențiu Brătan, regizorul Laurențiu Damian și operatorul Florin Mihăilescu sunt cei care vor alege nominalizații la 17 categorii ale Premiilor.

Ei vor avea de ales dintre 11 lung-metraje și 27 de scurt-metraje de ficțiune și 11 documentare de scurt și lung-metraj prezentate anul trecut în circuitul festivalier sau la posturile de televiziune din țară. Cei cinci jurați vor face câte patru nominalizări pentru fiecare categorie, urmând ca, după anunțarea celor rămași în cursa pentru Gopo, câștigătorii trofeelor să fie aleși de oamenii de film din România.

Printre lung metrajele înscrise în preselecția pentru nominalizarea la Gopo nu se numără filmul Legiunea străină, prezentat pe marile ecrane din România la începutul anului 2008, regizorul Mircea Daneliuc anunțând oficial organizatorii că nu dorește ca pelicula să fie supusă jurizării.

Juriul care va desemna cei patru nominalizați de la categoria Cel mai bun film european (dintre cele distribuite pe marile ecrane din România în 2008), este compus, la fel ca la precedentele ediții, din cinci critici de film români recunoscuți.

Este vorba despre Tudor Caranfil, Viorica Bucur, Alexandra Olivotto, Åžtefan Dobroiu și Florin Barbu, care vor alege din cele 43 de titluri – producții sau co-producții europene – patru pelicule care vor fi supuse votului celor peste 350 de profesioniști din industria de film autohtonă.

Nominalizările pentru toate categoriile celei de-a treia ediții a Galei Premiilor Gopo vor fi anunțate în cadrul unei conferințe de presă organizate la București, pe 2 februarie 2009.

Articole asemanatoare
Crazy Rich Asians, probabil cel mai prost film cu miliardari chinezi maimuțărind americanii
James Cameron a terminat filmările principale pentru două dintre filmele care continuă Avatar.
Recenzie Searching: Tu cât de bine îți cunoști adolescentul?
După 8 ani vom vedea în sfârșit filmul Bohemian Rhapsody despre Freddie Mercury

Loading...

Comenteaza acest articol

Premiile Gopo și-au desemnat jurații

by realitatea   1 min
0