Tabu
Image default
lifestyle

Premiile Gopo și-au desemnat jurații

Actrița Maria Popistașu, criticii de film Magda Mihăilescu și Laurențiu Brătan, regizorul Laurențiu Damian și operatorul Florin Mihăilescu sunt cei care vor alege nominalizații la 17 categorii ale Premiilor.

Ei vor avea de ales dintre 11 lung-metraje și 27 de scurt-metraje de ficțiune și 11 documentare de scurt și lung-metraj prezentate anul trecut în circuitul festivalier sau la posturile de televiziune din țară. Cei cinci jurați vor face câte patru nominalizări pentru fiecare categorie, urmând ca, după anunțarea celor rămași în cursa pentru Gopo, câștigătorii trofeelor să fie aleși de oamenii de film din România.

Printre lung metrajele înscrise în preselecția pentru nominalizarea la Gopo nu se numără filmul Legiunea străină, prezentat pe marile ecrane din România la începutul anului 2008, regizorul Mircea Daneliuc anunțând oficial organizatorii că nu dorește ca pelicula să fie supusă jurizării.

Juriul care va desemna cei patru nominalizați de la categoria Cel mai bun film european (dintre cele distribuite pe marile ecrane din România în 2008), este compus, la fel ca la precedentele ediții, din cinci critici de film români recunoscuți.

Este vorba despre Tudor Caranfil, Viorica Bucur, Alexandra Olivotto, Åžtefan Dobroiu și Florin Barbu, care vor alege din cele 43 de titluri – producții sau co-producții europene – patru pelicule care vor fi supuse votului celor peste 350 de profesioniști din industria de film autohtonă.

Nominalizările pentru toate categoriile celei de-a treia ediții a Galei Premiilor Gopo vor fi anunțate în cadrul unei conferințe de presă organizate la București, pe 2 februarie 2009.

ARTICOLE SIMILARE

Adele a doborat recordul detinut timp de 20 de ani de Whitney Houston

realitatea

La golf în Scoția

realitatea

PREMIILE “CESAR” …in asteptarea Oscarurilor!

Top 10 Cele mai amuzante si ciudăţele pisicute / FOTO incredibile!

Cele mai jenante poze de familie… cu animale de companie

Åži americanii știu că românii au huiduit-o pe Madonna

realitatea

Scrie un comentariu