Tabu
Image default
PEOPLE

Prezentatorul Octavian Ursulescu s-a apucat de făcut exerciții de matematică în izolare

Cunoscutul prezentator de emisiuni de televiziune și evenimete a avut câteva luni pine de izolare căci a avut atât activități casnice cât și unele de grădinar. Cei ce nu știu Octavian Ursulescu este și critic muzical și membru al secției de Muzicologie a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
Iată însă că pandemia se prelungește și cum prin grădină nu mai sunt așa multe de făcut (deja s-au copt primii fragi!), Tavi Ursulescu și-a găsit altă ocupație care-i pune mintea și cunoștințele la încercare. După cum se știe, pe vremea liceului a fost unul din cei mai buni matematicieni și fizicieni din țară, numeroasele distincții cucerite de el la nivel național culminînd cu premiul II la Olimpiada republicană de matematică, în clasa a IX-a, înmînat lui de însuși celebrul om de știință, academicianul Grigore Moisil. Profitînd acum de șederea în casă, Tavi Ursulescu și-a făcut ordine prin hîrtii și a descoperit subiectele care i-au adus acest prestigios premiu.

diploma din 1963 - mate II
diploma din 1963 – mate II

”Am întrunit 19 puncte, totalul era 20, nici acum nu știu unde am pierdut acel punct și implicit premiul I!”-ne-a declarat prezentatorul. De 2 săptămîni încearcă fără succes să dezlege acele subiecte de clasa a IX-a (între timp a absolvit Facultatea de Electrotehnică, la Politehnica bucureșteană), mai mult, a eșuat și o cunoștință, profesoară de matematică! În schimb, luînd exemplul școlilor, care țin legătura cu elevii pe internet, Octavian Ursulescu s-a oferit cu plăcere să-i mediteze la matematică și fizică pe copiii unor prieteni, fiind zilnic în legătură online cu ei. ”Dar nu-i ușor deloc, a trebuit să pun iar mîna pe carte, vă dați seama că a trebuit să-mi reamintesc tot…ce am uitat!”-ne-a spus simpaticul profesor ad-hoc. Dragă Tavi, dacă pandemia asta interzice încă mult timp concertele și festivalurile, poate te-ai scos, ai această meserie de dascăl asigurată!

ARTICOLE SIMILARE

Situația lui Britney Spears, mai gravă decât se credea. Mama sa ia toate măsurile pentru a o salva

Andreea Damian

Oana şi Viorel Lis, părinţi pentru prima oară

Andreea Damian

Adriana Trandafir revine pe scenă după ce a ajuns la spital cu CoVid19

Tabu Tabu

Xonia s-a întors în țară și e concurentă la un show de stil

Tabu Tabu

Camila Cabello recunoaște: a furat din Palatul Kensington. Reacția delicioasă a ducilor de Cambridge

Andreea Damian

Îți vine să crezi că are 71 de ani? Actrița septuagenară pozează în costum de baie

Andreea Damian

Scrie un comentariu