Home > Agenda > Primul bolnav de EBOLA din Romania?!

Primul bolnav de EBOLA din Romania?!

Un barbat de 33 ani din Galati, care s-a intors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatoriala, una dintre cele trei tari din Africa de Vest afectate de epidemia Ebola.

Barbatul a fost trimis marti, de urgenta, cu o ambulanta de la Spitalul de Boli Infectioase Galati catre Spitalul Victor Babes din Bucuresti. “Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la Bucuresti, dar s-a externat pe propria raspundere si s-a intrors in Galati. I s-a facut din nou rau si pacientul sustine ca el nu crede ca ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii si cunoaste simptomele. Acum sustine ca ar avea o gripa, dar si Ebola se manifesta ca o gripa, ce-i drept. Il
transportam la Bucuresti, la Victor Babes, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine”
, a precizat asistenta Valentina Tonita, de la Serviciul Judetean de Ambulanta Galati, pentru Agerpres.

Echipajul care efectueaza transportul este imbracat in costume speciale de protectie, pentru a nu lua in niciun fel contact cu pacientul.

Barbatul lucreaza in constructii, iar de cand s-a intors la Galati e sigur ca a intrat in contact cu parintii sai, informeaza Agerpres.

Autoritatile sanitare galatene au refuzat sa comunice un punct de vedere detaliat pana la stabilirea unui diagnostic exact al pacientului.

Articole asemanatoare
Primul european vindecat de EBOLA!
EBOLA: Primul caz in Statele Unite
EBOLA: Romania in alerta! Maladia se apropie de granitele noastre!
Naomi Campbell lupta cu Ebola!

1 Response

  1. Pingback : Primul bolnav de EBOLA din Romania?! | Femininne

Comenteaza acest articol

Primul bolnav de EBOLA din Romania?!

by   1 min
1