Home > Sex-Relatii > Punctul G nu există. Cum arată noua hartă a plăcerii feminine

Punctul G nu există. Cum arată noua hartă a plăcerii feminine

punctul G

Zona care crește plăcerea sexuală a femeilor este mai mare decât un simplu punct. Acesta include clitorisul, uretra și vaginul, sunt de părere specialiștii italieni.

Zonele erogene sunt adevărate subiecte de dezbatere, iar unele studii susțin că punctul G există, altele îi contestă prezența. Un studiu recent al cercetătorilor italieni arată că punctul G nu există, însă nu este totul pierdut, informează DailyMail.

Specialiștii descriu în studiul publicat în Nature Reviews Urology o hartă a zonei intime feminine care crește plăcerea sexuală. Aceasta este mai mare decât un punct și include clitorisul, uretra și vaginul, regiune numită de specialiști „complexul CUV (clito-uretro-vaginal)”.

Cercetătorii de la Universitatea Tor Vergata din Roma, coordonați de prof. Emmanuele A. Jannini, spun că ideea unui simplu punct al plăcerii feminine, apărută în 1950, este o abordare prea simplistă. Punctul poartă numele celui care l-a descoperit, Ernst Grafenberg. Apoi, în 1976, a apărut o altă cercetare potrivit căreia clitorisul este responsabil în mare parte de orgasmele femeilor.

În cadrul studiului de față, specialiștii spun că zona CUV ar putea induce un răspuns orgasmic atunci când este stimulată corespunzător în timpul penetrării.

Articole asemanatoare
Sex de 100 ori pe saptamana! Noua teorie a placerii
Sexul de răzbunare
Voi ştiaţi de mărirea de punct G?
TOP 10 Curiozitati despre SEX / E sperma hranitoare? Are gust? Sexul creste imunitatea? ETC./ Galerie FOTO

2 Responses

Comenteaza acest articol

Punctul G nu există. Cum arată noua hartă a plăcerii feminine

by Andreea Damian   1 min
2