Home > Lifestyle > Stiri > Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

Se numeşte Raluca van Staden şi, după 12 ani dedicaţi cercetării, a descoperit un senzor care, odată introdus în sângele prelevat de la un pacient, spune în doar 6 minute dacă suferă de cancer gastrointestinal, ovarian, de sân sau de prostată.

Pentru această descoperire, românca şi soţul ei au primit premiul ProInvent, trei medalii de aur şi numeroase premii speciale internaţionale la saloanele de la Geneva, Varşovia şi Moscova.
România se află pe primul loc în Europa privind incidenţa cancerului de sân şi în fiecare an 6.000 de paciente sunt diagnosticate, uneori prea târziu. Raluca van Staden visează să scoată pe piaţă un aparat de dimensiunea unui glucometru, pe baza căruia românii vor putea să-şi stabilească singuri, acasă, riscul de a face cancer.

Duminică, 25 martie, de la 18:00, corespondentul Ştirilor ProTv, Paula Herlo, o aduce în faţa telespectatorilor pe cea graţie căreia celulele canceroase pot fi detectate înainte de a forma o tumoră. „Pe scurt, tehnicile actuale de diagnosticare nu sunt atât de performante încât să descopere un cancer în stadiul de pre-tumoră, aşa cum face senzorul Ralucăi”, a declarat Paula Herlo.

Articole asemanatoare
Beyonce
Beyonce se teme că va muri, după ce tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer mamar
carne roșie
Adevărul despre consumul de carne roșie. Oamenii de știință se contrazic
Rod Stewart
Rod Stewart, diagnosticat cu cancer
marcia cross
Marcia Cross, despre cancerul ei: „A fost unul dintre cele mai mari cadouri pe care le-am putut avea”

Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

by   1 min
3