Tabu
Image default
lifestyle

DR. OZ & Dr. Fuhrman: Reguli pentru intarirea imunitatii – lista de alimente

Ce trebuie să conţină meniul tău ca să ai un sistem imunitar puternic, să nu te îngraşi şi să fii plină de energie? Află toate informaţiile de la celebrul Dr. Oz şi un expert în nutriţie. Dr. Joel Fuhrman este recunoscut pentru cercetările sale în domeniul nutriţie, iar Dr. Oz l-a invitat în emisiunea sa The Dr. Oz Show ca să explice totul despre cea mai bună alimentaţie care întăreşte imunitatea. Dr. Joel Fuhrman este autorul unei cărţi foarte bine vândute care se numeşte The Super Immunity Diet, iar în cadrul emisiunii a împărtăşit câteva sfaturi pe care le consideră elementare pentru întărirea organismului, scăderea în greutate corporală, menţinerea unui nivel optim de energie şi prevenirea riscul de apariţie a bolilor.
Dr. Joel Fuhrman susţine că sistemul nostru imunitar nu funcţionează la capacitate maximă, ci doar în proporţie de 50% la unele persoane. Astfel că riscul de a te îmbolnăvi este unul foarte ridicat. De asemenea, pe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul va reţine mai multe toxine atât din mediul înconjurător, cât şi din alimentaţia greşită. Acest lucru va afecta şi mai mult sistemul imunitar, iar după vârsta de 40 de ani corpul tău va fi tot mai vulnerabil în faţa diverselor probleme medicale, avertizează specialistul.

Un prim pas pe care îl poţi face pentru întărirea sistemului imunitar este acela de a consuma alimente cu o valoare nutriţională mare şi care să fie bogate în antioxidanţi.Dr. Joel Fuhrman a ajuns la patru reguli de bază:

1. Construieşte-ţi meniul numai din alimente cu valoare nutriţională

Acest lucru presupune să alegi alimente nutritive, care asigură substanţele necesare organismului. Aceste alimente au un conţinut caloric scăzut, prin urmare te vor ajuta şi să slăbeşti pe lângă protecţia pe care o oferă împotriva bolilor. În această categorie intră legumele şi fructele în culori cât mai variate. Un exemplu pe care îl oferă dr. Joel Fuhrman în sprijinul acestei idei este acela că legumele cu frunze de un verde închis ajută la digestie, iar fructele de pădure conţin nutrienţi care protejează inimă şi ne feresc de cancer.

2. Consumă alimente care se absorb lent în organism

Tebuie să evităm grăsimile saturate, zahărul rafinat şi făina albă, deoarece intră în categoria acelor alimente care generează o creştere bruscă a glicemiei şi o eliberarea masivă de insulină. Acest lucru favorizează depunerea grăsimilor, slăbeşte sistemul imunitar şi creşte riscul de cancer. De aceea este recomandat să consumi alimente care se absorb lent la nivel intestinal, favorizând o asimilare bună a nutrienţilor din alimentele pe care le consumăm. Aceste alimente cu absorbţie lentă sunt nucile, seminţele şi leguminoasele (năut, mazăre, fasole, linte). Nucile şi seminţele crude mai aduc şi alte beneficii organismului, susţine Joel Fuhrman care le recomandă şi pentru faptul că favorizează eliminarea grăsimilor rele, creşte capacitatea organismilui de a absorbi grăsimile bune şi îmbunătăţeşte funcţiile creierului.

3. Foloseşte carnea pe post de condiment

4. Mestecă de încă 10 ori fiecare îmbucătură

Mestecarea atentă a alimentelor determină o eliberare a nutrienţilor şi a enzimelor care protejează celulele, uşurând digestia. Specialistul spune că în general o persoană mestecă în medie de 15 ori fiecare îmbucătură şi propune să extinzi acest număr. Astfel că ar fi recomandat să mai mesteci de încă 10 ori în plus fiecare îmbucătură pentru a favoriza o asimilare bună a nutrienţilor.

Un exemplu de mic dejun recomandat de specialist : Terci de ovăz cu seminţe şi fructe

Ingrediente: se fierbe 1-2 minute o cană cu fulgi de ovăz într-o cană şi jumătate de lapte vegetal (soia, migdale, cânepă). Apoi se amestecă în terci măr, afine, 1 lingură cu stafide, 1 lingură cu seminţe de floarea soarelui crude, 1 lingură cu seminţe de in, 1 lingură cu seminţe de cânepă şi 1/2 linguriţă de scorţişoară.

Prânzul trebuie să fie întotdeauna o salată mare

Potrivit specialistului, masa de prânz trebuie să fie constituită în mare parte de verdeţuri combinate cu legume, nuci, sosuri care au la bază nucile/seminţele şi doar o cantitate foarte mică de carne (acea doză de 10% care este considerată porţia zilnică).
La cină trebuie să alegi combianţii de legume înăbuşite
Tocăniţele cu legume, leguminoase (mazăre, năut, linte, fasole boabe) şi verdeţuri sunt cele mai potrivite pentru masa de seară, spune specialistul. Poţi să prepari o tocană în cantitate mai mare ca să-ţi ajungă mai multe zile pentru a nu fi nevoită să găteşti în fiecare seară.

Citeste mai mult AICI: http://www.eva.ro/dietafitness/nutritie/dr-oz-ce-sa-mananci-ca-sa-ti-intaresti-imunitatea-4-reguli-de-baza-articol-49826.html

ARTICOLE SIMILARE

JORDAN CARVER – cea mai sexy fata de la sala! FOTO devastatoare!

realitatea

Charlize Theron, cu sânii goi pe marele ecran

realitatea

Ghici cine…

realitatea

5 lucruri cu Lavinia Åžandru

realitatea

Eva Mendes, în vizită la prostituate

realitatea

Kate Winslet s-a despărțit de Sam Mendes

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu