Tabu
CULTURESlider

Reguli noi la Premiile Oscar pentru eligibilitatea producţiilor la categoria „Cel mai bun film“

Academia Americană de Film a introdus un nou set de standarde pentru filmele care speră să ia acasă celebrul premiu în următorii ani.

După ani de reacții repetate #OscarsSoWhite, Academia de Arte și Științe a Filmului ia în cele din urmă măsuri pentru a amplifica incluziunea și reprezentarea. Modificările includ un nou set de cerințe privind diversitatea pentru lansări care speră să fie luate în considerare pentru „premiul pentru cel mai bun film”.

Pentru a fi eligibil la categoria “cel mai bun film”, orice lungmetraj trebuie să îndeplinească cel puţin 2 standarde din 4 categorii: „Onscreen Representation, Themes and Narratives” („Reprezentare pe ecran, teme şi naraţiuni”), „Creative Leadership and Project Team” („Conducere creativă şi echipa de proiect”), „Industry Access and Opportunity” („Oportunităţi şi acces la industrie”) şi „Audience Development” („Dezvoltarea publicului”).

În cadrul fiecărei categorii există o varietate de criterii, ce vizează includerea persoanelor din grupuri slab reprezentate, precum femei, persoane de culoare, persoane din comunitatea LGBTQ+ şi persoane cu handicap fizic sau cognitiv.

Când vor intra în vigoare noile reguli

Celelalte categorii de la premiilor Oscar nu sunt vizate de aceleaşi standarde, însă concurenţii la categoria “cel mai bun film” ajung de obicei să fie nominalizaţi şi la alte categorii dedicate lungmetrajelor.

Noile standarde, au fost create de un comitet de lucru condus de doi membri ai AMPAS, DeVon Franklin şi Jim Gianopulos, folosind un cadru legal care se inspiră din Standardele de Diversitate adoptate de British Film Institute, vor intra în vigoare abia la cea de-a 96-a ediţie a premiilor Oscar, în anul 2024.

ARTICOLE SIMILARE

SVEN HASSEL a murit! R.I.P.

Unul dintre cei mai vechi actori din „Grey’s Anatomy” părăsește serialul

Andreea Damian

Joe Biden, veteranul politicii americane ales pe „spinarea” influencerilor de pe Instagram și YouTube

Andreea Damian

Puya reacţionează după ce fost prins drogat la volan

Andreea Damian

Astra Film Festival | A fost anunțată selecția oficială

Andreea Damian

CTP, nemilos după decesul lui Alexandru Arșinel: „A atârnat de fusta marii actrițe Stela Popescu”

Andreea Damian

Scrie un comentariu