Tabu
HobbyLIFESTYLESlider

Restaurantele din Italia și Marea Britanie folosesc paie din paste pentru a reduce consumul de plastic

Pentru a ajuta la rezolvarea problemei poluării cu plastic, britanicul Maxim Glemann a fondat compania Stroodles care produce paie pentru băuturi din spaghete. Paiele sunt făcute din grâu și apă care sunt 100% vegane și biodegradabile. De asemenea, durează până la o oră. Recomandat este să nu le folosiți pentru ceai sau cafea, ci doar în băuturi reci. Ele sunt complet lipsite de gust și pot fi lăsate pe grămada de compost când ați terminat cu ele.

Maxim Glemann

„Am lucrat în vânzări pentru o perioadă lungă de timp și începusem să mă plictisesc de domeniul ăsta. Dintotdeauna mi-a păsat cu adevărat de mediu și îmi place să călătoresc și să fac scufundări, deci eram conștient de problema cu plasticul”, a povestit el. „Am dat peste aceste paie comestibile, și eco, făcute din paste și mi-am dat seama că pot fi folosite pentru a reduce deșeurile din plastic”, a adăugat Glemann.

Se estimează că anual 4,4 miliarde de paie din plastic ajung la gunoi, numai în Marea Britanie. Iar această cantitate reprezintă doar o mică parte din cantitatea de deșeuri de plastic care ajunge în oceane.

Lansat în decembrie 2019, Stroodles este deja un mare succes. Paiele se descompun peste noapte, comparativ cu cele din hârtie, care se descompun și în două luni. Și în caz că vă întrebați, nu e nicio problemă dacă le și mâncați. „Oamenii le consumă până la urmă ca snack-uri, de obicei după câteva pahare de gin cu tonic”, a spus Maxim Glemann.

Totuși, deși este pasionat de protejarea mediului, Maxim spune că nu vrea să îi sperie pe oameni: „Nu vreau să le predic și să le spun că lumea se va sfârși dacă ei vor continua să folosească plastic. Stroodles sunt un mod distractiv de a începe această educație și cred că încurajează oamenii să realizeze și să se gândească mai mult la alegerile pe care le fac. În mod inconștient, cred că face o diferență și ajută atât direct, cât și indirect”.

 

ARTICOLE SIMILARE

Lady GaGa, despre boala cumplită și fără leac de care suferă: „Am dureri groaznice în fiecare zi”

Andreea Damian

All I Want For Christmas al lui Mariah Carey ajunge numărul 1 în SUA, în sfârșit

Andreea Damian

Madonna va regiza filmul despre viaţa ei

Andreea Damian

Scandal între Andrei Roșu și medicul Mihaela Bilic. Care e motivul

Andreea Damian

Muzica lui Drake, BTS și Ariana Grande a generat cele mai mari venituri

Andreea Damian

Cum s-a schimbat viața Anei Morodan după accidentul pe care l-a provocat în luna martie

Andreea Damian

Scrie un comentariu