Tabu
FASHION Slider

Revista Vogue Italia reacționează la criza coronavirusului cu o copertă complet albă

vogue

În fața crizei provocate de pandemia Covid-19, revista Vogue Italia a dorit să transmită un mesaj de speranță cu o copertă istorică. Pentru ediția din aprilie, revista a luat decizia curajoasă de a scoate o copertă fără imagini sau culori, dar nu ca un act de renunțare, ci ca un semn de speranță.

Fiind o publicație care folosește imagini pentru a inspira și informa, publicarea unei coperti complet albe nu are precedent în istoria revistei Vogue. Dar vremurile în care trăim sunt și ele unice, așadar trebuie să nu ieșim din zona noastră de confort, de a rămâne în casele noastre, de a opta pentru decizii mai puțin evidente. Exact acest lucru a făcut Vogue Italia, în fața celei mai mari crize de sănătate care a lovit țara în acest secol, Italia fiinda una dintre cele mai afectate țări de acest virus.

 

View this post on Instagram

 

The Vogue Italia April Issue will be out next Friday 10th. “In its long history stretching back over a hundred years, Vogue has come through wars, crises, acts of terrorism. Its noblest tradition is never to look the other way. Just under two weeks ago, we were about to print an issue that we had been planning for some time, and which also involved L’Uomo Vogue in a twin project. But to speak of anything else – while people are dying, doctors and nurses are risking their lives and the world is changing forever – is not the DNA of Vogue Italia. Accordingly, we shelved our project and started from scratch. The decision to print a completely white cover for the first time in our history is not because there was any lack of images – quite the opposite. We chose it because white signifies many things at the same time. White is first of all respect. White is rebirth, the light after darkness, the sum of all colours. White is the colour of the uniforms worn by those who put their own lives on the line to save ours. It represents space and time to think, as well as to stay silent. White is for those who are filling this empty time and space with ideas, thoughts, stories, lines of verse, music and care for others. White recalls when, after the crisis of 1929, this immaculate colour was adopted for clothes as an expression of purity in the present, and of hope in the future. Above all: white is not surrender, but a blank sheet waiting to be written, the title page of a new story that is about to begin.” #EmanueleFarneti @EFarneti #imagine #FarAwaySoClose #WhiteCanvas — Read the full Editor’s letter via link in bio. Full credits: Editor in chief @Efarneti Creative director @FerdinandoVerderi

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia) on

Redactorul-șef al revistei, Emanuele Farneti, a explicat procesul care a dus la această decizie îndrăzneață de a publica o copertă goală: „În urmă cu doar două săptămâni, eram pe punctul de a tipări un număr pe care îl planificasem de ceva vreme. (…) Dar vorbind despre orice altceva, pe măsură ce oamenii mor, medicii și asistentele își riscă viața și lumea se schimbă pentru totdeauna, nu asta este esența Vogue Italia. În consecință, am pus deoparte proiectul și am pornit de la zero.”

Farneti a explicat că, având în vedere situația, au avut diferite opțiuni: fie căutau experți pentru a face față crizei din punct de vedere realist fie făceau o copertă în colaborare cu artiștii. Exista și o a treia alternativă, cea mai puțin evidentă, dar cea care a rezonat cel mai mult cu aceste vremuri, o copertă goală. „Nu pentru că lipsesc imagini, ci chiar invers. Pentru că albul înseamnă multe lucruri în același timp. Albul este mai presus de orice respect. Albul renaște, ușor după întuneric, suma tuturor culorilor. Albul este culoarea uniformelor purtate de cei care își riscă propriile vieți pentru a le salva pe ale noastre. Reprezintă spațiul și timpul de gândire. Albul este pentru cei care umplu acest spațiu și timp gol cu ​​idei, gânduri, povești, muzică și grijă pentru ceilalți. Albul ne amintește că, după criza din 1929, această culoare imaculată a fost adoptată îmbrăcându-se ca expresie a purității în prezent și a speranței pentru viitor. Albul reprezintă nopțile nedormite ale celor care au lucrat în această criză, de ambele părți ale oceanului și în condiții dificile. Sunt recunoscător fiecăruia dintre ei. Mai presus de toate: albul nu înseamnă predarea, ci o foaie goală care așteaptă să fie scrisă, coperta unei noi povești care urmează să înceapă”, a mai spus redactorul-șef de la Vogue Italia.

ARTICOLE SIMILARE

Terapie cu bijuterii pentru întoarcerea din vacanță

realitatea

Pink a reacționat violent după ce fanii au criticat-o că și-a mutilat copilul

Andreea Damian

Jennifer Lopez sau Hilary Duff?

realitatea

Fotografie Sorin Onisor – Marea Neagra

realitatea

Fotografie cu Sorin Onisor – Moldova (episodul 4)

realitatea

Cea mai bună lecție pe care cel mai bine plătit fotomodel a învățat-o din relațiile sale

Andreea Damian

Scrie un comentariu