Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Șapte greșeli de evitat atunci când vrei să te încălzești

Băi calde, băuturi calde, pulovere mari. Lista greșelilor pe care le faci atunci când încerci să te încălzești este lungă. Iată câteva sfaturi excelente pentru a supraviețui temperaturilor scăzute.

Pentru a lupta cu temperaturile scăzute, fiecare se descurcă – cu pulovere, eșarfe XXL și vă gândiți serios să vă puneți și mănușile. Din păcate, unele trucuri provoacă efectul opus.

Bei lichide prea calde

Pentru a face față temperaturilor scăzute, te refugiezi într-o ciocolată caldă bună. Greșit, spun experții. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, tocmai când ne savurăm ciocolata, corpul experimentează într-adevăr o senzație de căldură. Dar nu durează, dimpotrivă. „Corpul trebuie să mențină o temperatură constantă. Când se confruntă cu căldura sau cu frigul, se luptă să o reechilibreze. Așadar, când bei o băutură caldă, corpul tău transpiră și se răcește”, explică Thomas Kassab, pentru Femme Actuelle. Soluția? Consumă băuturi mai reci, cum ar fi ceaiuri de plante călduțe.

Faci băi fierbinți

Cine nu visează, la întoarcerea acasă, după o zi grea de muncă, să se scufunde într-o baie cu aburi și să stea acolo o oră? Cu riscul de a dezamăgi, gestul este ineficient. „La fel ca băuturile calde, corpul se va încălzi în acel moment, dar se va răci la plecare”, ne amintește Kassab. Ar trebui să eviți și dușurile prea reci.

„Pentru a dormi bine, temperatura din cameră nu trebuie să depășească 19 grade Celsius”.

THOMAS KASSAB, FARMACIST

Mănânci prea multă grăsime

Se crede adesea că mâncărurile bogate în calorii încălzesc corpul în timpul iernii. Greșit, „dacă nu ești un urs polar”, glumește farmacistul. Ca să nu mai vorbim că grăsimea va încetini și va interfera cu digestia. „Pentru a crește temperatura corpului, este esențial să îmbunătățim circulația sângelui pentru a aduce căldura la extremități. Alegeți condimentele, cum ar fi ghimbirul, un afrodiziac care vă va încălzi nopțile în același timp. Turta dulce și usturoiul sunt, de asemenea, alimente excelente pentru o bună circulație.”

Bei alcool

Un pahar de vin fiert în mijlocul iernii crește cu adevărat temperatura? Din pacate, nu. „Unele tipuri de alcool dilată vasele de sânge, ceea ce va facilita pătrunderea frigului. În plus, alcoolul se mulțumește să mute căldura internă a corpului pe suprafața corpului, de unde și fenomenul obrajilor roșii”, spune Thomas Kassab. Această senzație va înceta imediat ce dilatarea este finalizată și senzația de frig va fi și mai intensă.

Nu aerisești locuința

Sigur, afară e foarte frig, dar acesta nu este un motiv pentru a lăsa ferestrele închise timp de trei luni. La fel ca vara, este esențial să aerisești locuința. Deschiderea ferestrelor timp de cinci sau zece minute nu va scădea gradele din termometru și nici nu ne va face rău

Te îmbraci prea gros

„Ar fi trebuit să îmbrac un pulover mai gros”, îți spui, tremurând în stația de autobuz. Dimensiunea contează. „Trebuie să porți straturi de îmbrăcăminte. Acest lucru creează spații de aer, care protejează corpul de pătrunderea frigului. Recomand cel puțin trei rânduri de haine”, ne sfătuiește profesionistul. În ceea ce privește materialul, bumbacul este cel mai bun prieten al pielii, deoarece îi permite să respire și să nu transpire, spre deosebire de materialele sintetice. Pentru celelalte straturi, lâna, catifeaua sau chiar cașmirul vă vor permite să petreceți o iarnă călduroasă.

Ridicați gradele din termostat pentru somn

Încălzirea excesivă din timpul nopții nu este prietena somnului. Prin creșterea temperaturii din termometre, riscăm să ne trezim de mai multe ori în mijlocul nopții. În plus, acest lucru favorizează șocul termic la ieșirea din casă. „Pentru a dormi bine, temperatura din camera unde dormi nu trebuie să depășească 19 grade”, spune Thomas Kassab.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să te tunzi în funcție de personalitate

Celine Dion va fi celebrată într-un film biografic

Andreea Damian

Barack Obama a publicat pe Twitter playlistul care l-a inspirat când era președintele SUA

Andreea Damian

Cristi Borcea a lasat-o pe fosta nevasta cu un credit urias la banca! Are de dat 3,6 milioane de euro!

Nicoleta Luciu s-a îngrăşat 12 kilograme. Uite cum arată! “Am niste brate…”

TOP 5 Bancuri despre ALEGERI

Scrie un comentariu