Tabu
HEALTHSlider

Șapte remedii care te protejează de viroze în această toamnă

Cercetătorii ne spun că răcim mai des toamna. Un studiu pleacă de la ipoteza că la nivelul epiteliului căilor respiratorii (strat de celule ce acoperă căile aeriene în porţiunea lor internă, având astfel contact direct cu aerul ambiant prin respiraţie) după expunerea la aer rece ambiant apare o scădere a rapidităţii şi intensităţii răspunsului de apărare al acestor celule faţă de virusul răcelii comune denumit Rhinovirus (chiar şi când scăderea de temperatura la nivelul căilor respiratorii este de câteva grade – de la 37 grade C la 33 grade C).

Plecând de la faptul cunoscut de către cercetători, anume că rinovirusul se multiplică mai bine la temperaturi mai reci, în jurul a 33 de grade Celsius, faţă de 37 de grade Celsius, temperatura normală a corpului, aceştia au încercat să afle motivul pentru care replicarea virusului se face mai bine la temperaturi scăzute.

Șapte cure de toamnă

Lăptișor de matcă

Secretat de albinele lucrătoare ale stupului, este hrana reginei și a larvelor coloniei. Lăptișorul de matcă ascunde o mină de beneficii 100% sănătoase: proteine, zaharuri, grăsimi, oligoelemente și în special vitamine care vor bloca pericolele iernii. Bogat în vitamina B, magneziu și aminoacizi, lăptișorul de matcă întărește corpul, acționează asupra stresului și oboselii. Lăptișorul de matcă este ideal și pentru combaterea depresiei care ne cucerește toamna. Îl găsiți în farmacii sub formă de fiole sau pastă. Consumați între 1 și 3 grame în fiecare dimineață, echivalentul unui vârf de cuțit, timp de 8 până la 10 zile. Atenție, are un gust foarte amar, amestecați-l cu miere.

Propolis

Albinele colectează această rășină în timpul hrănirii și o folosesc pentru igienizarea stupului. Din fericire, efectul este același asupra corpului nostru: „Propolisul conține antioxidanți și fenoli, ale căror proprietăți antiseptice sunt recunoscute. Previne producerea de germeni, viruși și bacterii, potrivit specialiștilor. Pentru un efect de protecție real în așteptarea iernii, se consumă sub formă de capsule de două până la trei ori pe zi timp de una până la două săptămâni. Feriți-vă de exces: consumat într-o cantitate prea mare, propolisul provoacă boli de rinichi și probleme hepatice.

Acerola

Acerola este un tonic excelent. Fiind bogată în vitamina C, este un antioxidant esențial pentru sănătatea imună și ajută la prevenirea afecțiunilor de iarnă. Se consumă 1000 de miligrame pe zi, pe tot parcursul sezonului rece.

Citrice

De data aceasta, nu este nevoie să mergeți la farmacii sau magazine de tip plafar, doar cumpărați citrice organice pentru a vă remedia oboseala continuă. Pline de vitamina C, ele au un efect anti-oboseală, îți permite să fii mai armat pentru a face față afecțiunilor și te vindecă mai repede când ești bolnav.

Probiotice

Ele formează un adevărat scut împotriva germenilor, microbilor și altor bacterii care se învârt în jurul nostru. Intestinele noastre conțin bacterii bune care sunt folosite pentru a digera, dar și pentru a ne proteja de mediu. Probioticele „dezvoltă flora intestinală, o fac mai rezistentă și mai puțin permeabilă la viruși”, potrivit medicilor.

Echinacea

Simți că energia ta zboară de la o zi la alta? Urmează o cura echinacea, o plantă care a fost întotdeauna folosită pentru a stimula sistemul imunitar. O găsiți sub formă de capsule sau tablete pentru adulți, sirop pentru cei mici. Consumați-o dimineața și seara timp de două până la trei săptămâni.

Extract din semințe de grepfrut

Extractul de semințe de grepfrut este un antibiotic natural. Foarte bogat în antioxidanți, este puternic și eficient atât în ​​prevenire, cât și în tratament. Se găsește sub formă lichidă și se consumă timp de trei săptămâni până la o lună, 20 de picături de trei ori pe zi, diluate într-o băutură. Aveți grijă să nu amestecați lichidul într-o băutură fierbinte, deoarece acest lucru poate modifica antioxidanții și reduce beneficiile.

Solicitați întotdeauna sfatul unui specialist.

ARTICOLE SIMILARE

Microsoft investeşte 1 mld. $ în proiectul de inteligență artificială care vrea să imite creierul uman

Andreea Damian

Beneficiile furiei: 10 motive care te vor face să o vezi diferit

Andreea Damian

Ce mai fac graviduțele Laura Cosoi și Dana Rogoz în plină pandemie

Tabu Tabu

Cum arată Nicole Cherry la doar câteva săptămâni după naștere! S-a pozat cu abdomenul la vedere

Andreea Damian

Apple și Google își unesc puterile pentru a învinge coronavirusul

Andreea Damian

Trucuri rapide şi simple pentru creşterea sprâncenelor

Andreea Damian

Scrie un comentariu