Tabu
Image default
CULTURESlider

Sectorul turistic, afectat de amânarea Festivalului de la Cannes

Organizatorii celui mai important festival de film european au anunțat miercuri că ediția din acest an, programată în perioada 11- 22 mai, va fi amânată pentru perioada 6 – 17 iulie 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. 

În ciuda campaniilor de vaccinare demarate atât în Franța, cât și în mai multe țări din Europa și din lume, organizatorii Festivalului Internațional de Film de la Cannnes au anunțat astăzi, 28 ianuarie, printr-un comunicat, că vor amâna ediția din 2021. 

„Inițal prevăzut între 11 și 22 mai, Festivalul Internațional de Film de la Cannes va avea loc de marti, 6 iulie și până sâmbătă, 17 iulie 2021.”, explică aceștia, subliinând că decizia a fost luată ținând cont de „evoluția situației sanitare mondiale”

Decizia amânării vine în urma a numeroase zvonuri care au circulat în ultima perioadă. Săptămâna trecută, publicația Variety a anunțat că festivalul este posibil să se desfășoare în perioada 5 – 25 iulie. 

Dacă  situația pandemică nu va fi ținută sub control sau dacă vor exista în continuare restriciții în ceea ce privește deplasările la nivel internațional, este posibil, conform aceleiași surse, ca evenimentul să aibă loc la sfârșitul lunii august. Însă, în această situație, festivalul de la Cannes s-ar suprapune cu cel de la Veneția, ceea ce nu ar fi deloc favorabil pentru organizatori. 

Dacă Festivalul Internațional de Film de la Cannes se va derula în luna iulie, acesta ar putea fi primul eveniment live din industria cinematografică, de dimensiuni internaționale, organizat în acest an. 

Actualul val pandemic, care a lovit din nou Europa occidentală, a obligat cel mai important festival de film german (Berlinale) să fie decalat pentru perioada februarie-martie. Organizatorii săi au recurs la o variantă desfășurată exclusiv online. Dacă situația sanitară o va  permite, proiecțiile filmelor selectate la Berlinale vor avea loc în aer liber, în iunie 2021. 

Ediția din 2020 a festivalului de la Cannes a fost amânată în repetate rânduri. Organizatorii Pierre Lescure și Thierry Frémaux au dezvăluit, în iunie 2019, o listă de 56 de filme pentru Cannes 2020. Într-o versiune redusă, câteva proiecții publice s-au desfășurat la Cannes în octombrie anul trecut, cu puțin timp înainte de a doua carantină impusă pe teritoriul francez. Doar patru filme din selecția oficială au putut fi proiectate.

Pentru orașul Cannes, această modificare repetată a datelor nu este favorabilă din punct de vedere turistic. Echipele filmelor vor ocupa hotelurile în locul clientelei estivale. Este o nouă lovitură pentru industria turismului, deja grav afectată de criza sanitară.

sursa: Le Figaro

ARTICOLE SIMILARE

Hailey Bieber, rochia de mireasă de „vis” pe care a purtat-o în ziua nunții

Andreea Damian

Citește și arde!

realitatea

Reteta de toamna – Cidru de mere

realitatea

Vedete nascute pe 26 august!

realitatea

Stiai ca Nick Gentry face tablouri din dischete reciclate?

realitatea

Glenn Close a sfătuit femeile să-și urmeze visurile în discursul de la Globurile de Aur

realitatea

Scrie un comentariu