Tabu
LIFESTYLE Slider

Selfie-urile Geisha interzise la Kyoto deoarece creșterea numărului turiștilor are un efect negativ

Cartierele Geisha amenință cu amendarea vizitatorilor pe fondul plângerilor tot mai mari de hărțuire și daune materiale.

Autoritățile din Kyoto au interzis fotografiile în anumite zone din cartierul principal de gheise din oraș, pe fondul plângerilor privind hărțuirea și comportamentul nociv al turiștilor străini în căutarea unui selfie perfect. Interdicția, introdusă recent pe drumurile private din districtul Gion al orașului, include o amendă de până la 10.000 de yeni (adică aproape 400 de lei), întrucât Kyoto și alte locuri turistice din Japonia se confruntă deja cu un nume prea mare de turiști, situație care se așteaptă să dureze mult timp după Jocurile Olimpice de la Tokyo de vara viitoare.

„Poluarea turistică” este o problemă din ce în ce mai mare la Kyoto, unde turiștii se adună special pentru animatoarele – cunoscute local sub numele de geiko – și ucenice maiko îmbrăcate în kimono-uri elaborate în drum spre programările de seară. Ca răspuns la plângerile venite din partea rezidenților, secția de poliție locală a pus semen cu semnul interzis în apropierea străzilor înguste care duc în largul Hanamikoji, un drum principal public, avertizând vizitatorii să nu facă instantanee.

Cartierul găzduiește restaurante exclusiviste, unde geiko și maiko se ocupă de partea de divertisment a clienților. Într-un sondaj efectuat cu implicare a peste 300 de restaurante și magazine din zonă, reclamațiile au variat de la plângerile din cauza gunoiului și fumatului de pe sradă până la blocarea traficului și a încălcărilor legii în unele cazuri. Unii au spus că au fost martori ai unor grupuri de turiști care înconjoară taxiuri care transportau geiko și urmăreau apoi ca niște sălbatici femeile de-a lungul străzii, în încercarea de a face selfie-uri și fotografii cu ele.

ARTICOLE SIMILARE

Salatele Eisberg, mereu proaspete

realitatea

6 măști făcute acasă pentru fiecare tip de ten

Andreea Damian

Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii

Andreea Damian

Tina Turner, «legumă» din cauza unui atac cerebral

Dieta pe puncte!

realitatea

Regina Elisabeta a II-a, 67 de ani de la încoronare

Andreea Damian

Scrie un comentariu