Tabu
Image default
CULTUREWhat's hot

SF. NECTARIE Vindecatorul sarbatorit azi!

sf nectariePe 9 noiembrie il praznuim pe Sfantul Ierarh Nectarie de la Eghina. Sfantul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a nascut in anul 1846, in localitatea Silivria, in apropiere de Constantinopol.

SFÂNTUL NECTARIE a trecut la cele vesnice in noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind inmormantat in ctitoria sa, din insula Eghina: Manastirea Sfanta Treime. Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Nectarie in ziua de 9 noiembrie.

Printre nenumaratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfantul Nectarie a fost preaslavit si cu darul facerii de minuni. Pentru nenumaratele minuni pe care le-a facut si inca le mai face Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfantului Nectarie, acesta din urma a fost numit “Taumaturgul”, adica “Vindecatorul”.Moastele sale vindecatoare se gasesc in Romania la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.

Incercam toata viata sa invatam sa traim frumos, generos, plini de iubire, sa indepartam ispitele si raul de la noi. Speram ca astfel vom putea trai cat mai mult timp alaturi de cei dragi inimii noastre, sa nu plecam de pe aceasta lume cat timp avem copii mici care au nevoie de noi si cat timp simtim ca mai avem cate ceva de facut pe aceasta lume.

Cu toate aceasta, de multe ori ni se intampla sa nu intelegem nimic cu privire la “regulile” pe care trebuie sa le respectam ca sa nu se abata asupra noastra intunericul incercarilor si provocarilor. Cand totusi viata te arunca in abisul fricii, in spectrul unor boli despre care nu stii nimic, nu iti ramane decat sa ridici ochii spre Cer si sa strigi din tot adancul inimii dupa ajutor.

RUGĂCIUNE către SFÂNTUL NECTARIE
Multumim, Sfinte Parinte Nectarie, ca ne-ai deschis ochii, mintea si ne-ai aratat drumul bun; si te rog sa ne ajuti in continuare, pe noi, pe copilasul nostru Calin, sa se insanatoseasca pe deplin, sufleteste si trupeste, si pe toata lumea care ti se roaga cu nadejde.
Mijloceste la Bunul Dumnezeu, iertarea pacatelor noastre!
Eu, Sfinte Parinte Nectarie, mare facatorule de minuni, ma voi tine de promisiunile facute tie, voi intretine acest site atat cat voi putea si voi veni in Grecia la Sfanta Manastirea ta din insula Eghina, cu baiatul meu sanatos.
Si cu aceasta ocazie, va indemn pe dumneavoastra, cititorii, ca impreuna sa CREDEM cu tarie ca, in masura in care dorim si meritam mantuirea, toate “framantarile” noastre se vor concretiza in bine, cu ajutorul Sfantului Nectarie.
CREDINTA, CREDINTA, CREDINTA!
Da-ne, Doamne, rabdarea si credinta Sfantului Nectarie, ca sa trecem peste toate ale vietii !
In final, imi permit sa va indemn, sa mergem in intampinarea pomenirii lui, ori in Grecia, ori in Romania sau oriunde in lume unde Sfantul are sfinte lacasuri!
Bucura-te, Sfinte Parinte Nectarie, mare facator de minuni al Ortodoxiei!

 Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. AMIN.

Primul ACATIST al Sfântului Nectarie Taumaturgul

Rugaciunile incepatoare:

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru Numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se Numele Tau, vie Imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

Citeşte toate rugăciunile pe sfantulnectarie.ro.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE SIMILARE

Victorie pentru pădurile tropicale: un trib amazonian blochează planurile companiilor petroliere

Andreea Damian

Rainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace, a venit în România și va putea fi vizitată gratuit

Andreea Damian

A inceput numaratoarea inversa pentru UnderLondon Fest!

realitatea

Fumatul pasiv – un inamic puternic al sanatatii

În anul 2019, fetița lui Laurette a fost agresată la școală căci la noi se practică și bullying pe criterii rasiale

Dora Constantinovici

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu