Tabu
Image default
CULTURE

Viața din borcanul cu cremă

De ce este atât de importantă apa?

Este un element primordial. Noi considerăm că acum 4 miliarde de ani a apărut chimia prebiotică. Atmosfera pe Terra era compusă din metan, amoniac și hidrogen, și, în urma experiențelor din 1954 ale lui Stanley Miller, chimist și biolog american, putem spune că acest amestec a dat naștere primelor molecule biologice.

El a demonstrat că toate aceste elemente împreună cu apa, expuse la o sursă de energie ca razele ultraviolete, intră în reacție chimică și produc aminoacizi esențiali pentru crearea materiei vii. Biotherm a descoperit un compus natural, Pure Thermal Plankton care are efecte benefice asupra pielii și se regăsește în toate produsele sale.

Ce este planctonul termal? Planctonul termal este format din microorganis­me care se dezvoltă în apa sulfuroasă și dau naștere bacteriilor foarte apropiate de strămoșul comun. Utilizarea planctonului a început pe la mijlocul secolului al XX-lea. Biotherm a luat ființă în 1950, iar folosirea planctonului a început în 1952.

Cum s-a descoperit că planctonul este benefic pentru piele?

Prin anii ’20-’30 s-au scris multe cărți despre apa termală și beneficiile ei, iar în timpul documentării, dermatologii au constatat că apa din acest izvor este bună pentru piele nu doar datorită mineralelor conținute, ci și a microflorei existente.

Apa termală izvorăște la o temperatură destul de mare, cum de trăiește totuși microflora acolo?

În mare, există microorganisme care trăiesc la temperaturi de peste 110 grade C și sunt similare cu cele care formează planctonul termal. Åži-au dezvoltat un sistem de apărare foarte puternic și astfel s-au adaptat la aceste temperaturi. De aceea și are efecte benefice asupra pielii, pentru că este foarte rezistent.

În ce categorie se încadrează produsele Biotherm?

Sunt produse dermobiotice, adică trăiesc și dau viață. Dermo înseamnă piele, iar bio, viață, adică dau viață pielii. Cel mai important efect este creșterea rezistenței pielii. Acționează din interior spre exterior, spre deosebire de dermocosmetice care acționează din exterior spre interior.

Cum era extras din apă planctonul termal în 1952 atunci când a fost descoperit? Åžtiu că este o istorie interesantă.

Apa termală curgea printr-o peșteră unde erau puse lemne pe jos, apa se scurgea lent pe ele și planctonul se lipea de structura lemnului. Apoi pur și simplu se râcâia cu altă bucată de lemn și se stoca în cutii etanșe. În 1994 am pus la punct un proces foarte simplu, dar foarte eficient, bio-fermentația.

Practic, în urma procesului, se produce o cantitate mult mai mare de plancton termal exact ca în natură. Nu este un compus sintetic, nu este o mutație genetică, este doar plancton termal natural. În consecință, acum producem plancton la scară mare.

Cine poate să folosească aceste produse?

Toată lumea, inclusiv copiii. Concentrația de plancton este de 1% pentru toate tipurile de produse. Avem rezultate foarte bune în dermatita atopică la copii, există produse specifice pentru bărbați și, evident, gama pentru femei.

Ce efecte are planctonul termal asupra pielii?

Calmează iritațiile, stimulează diviziunea celulară și producerea de elastină și ajută la creșterea sistemului natural de apărare a pielii.

Ne puteți spune o istorioară legată de această descoperire?

Nu este chiar legată de descoperirea noastră, dar mie mi se pare foarte interesantă. Poate să fie o poveste de dragoste și ură între oameni și apă. Totul a început atunci când oamenii au realizat că apa termală nu vindecă doar rănile, ci și catifelează pielea și creează confort. Așa a apărut expresia „bath delicieux”.

Apoi, romanii, pentru care apa era foarte importantă și iubeau să facă baie, au pus bazele termalismului. În Europa secolului al XIV-lea, odată cu epidemia de ciumă, consumul de apă a fost oprit din cauza riscului de contaminare. 15 milioane de oameni au murit din cauza ciumei, iar restul erau terorizați de frică; astfel a luat naștere frica de apă. În secolul al XIX-lea, apa a redevenit importantă și mai ales sigură. Acum trăim o nouă poveste de dragoste, noi oamenii și apa din care ne-am născut.

ARTICOLE SIMILARE

România 2018: cei șapte violatori din Vaslui au primit cadou eliberare condiționată

Dora Constantinovici

Biroul de presă al Melaniei Trump furios după ce rapperul T.I. a “dezbrăcat-o” pe prima doamnă

realitatea

Monica Davidescu și Aurelian Temișan, „divorțul anului”

Andreea Damian

Sarbatoritul zilei de 20 februarie

realitatea

KATE si WILLIAM vor avea si o fetita! Ce nume i s-a ales!

DANIELA CRUDU nu mai e asistenta lui Capatos! Vezi ce post a primit!

Scrie un comentariu