Tabu
CULTURE

Sărbătoritul zilei

Enya, pe numele ei adevărat Eithne Ni Bhraonain, s-a născut pe 17 mai 1961 în Gweedore, Irlanda. Este cel de-al șaselea copil dintr-o serie de nouă frați. Bunicii ai aveau o formație care concerta în toată Irlanda, tatăl a fost fondatorul trupei Slieve Foy Band, iar mama era mebră într-o trupă de dans, iar apoi a predat muzică. După o serie de încercări muzicale solo sau alături de mai multe trupe, Enya a devenit celebră în 1988 odată cu lansarea albumului Watermark pe care era inclusă piesa Orinoco Flow. Albumul s-a vândut în 11 milioane de copii.

După U2, Enya este cel mai bine cotat artist irlandez din toate timpurile cu peste 70 de milioane de albume vândute. Succesul s-a dovedit a avea și o latură negativă pentru că o serie de obsedați au încercat să intre în castelul cântăreței, iar în 1996 un individ s-a înjunghiat după ce a fost dat afară din barul părinților ei. Enya are o avere estimată la 110 milioane de euro.

ARTICOLE SIMILARE

Gala Oscar urmează exemplul Globurilor de Aur: va avea un meniu vegetarian. Doar 70%!

Andreea Damian

Actor din filmul „Twilight”, găsit mort în propria locuință, alături de iubita lui

Andreea Damian

SOC! Rezultatele ADN resping teoria ca IONUT a fost omorat de cainii maidanezi!

realitatea

Bomba! ANDREEA ESCA despre plecarea din PRO TV

DALMA a filmat videoclip pentru UTV

realitatea

Trust Motors oferă 3 autovehicule Peugeot Institutului „Matei Balș”, în urma apelului la solidaritate al Trustului Realitatea

Andreea Damian

Scrie un comentariu