Home > Fără categorie > Stephen King continuă lupta virtuală cu Donald Trump dar nu iartă nici NRA

Stephen King continuă lupta virtuală cu Donald Trump dar nu iartă nici NRA

Anul trecut, preşedintele SUA, Donald Trump l-a blocat pe scriitorul Stephen King pe Twitter. King spusese imediat după alegeri că faptul că Trump are acces la bomba nucleară este ceva mai îngrozitor decât orice poveste de groază ar fi putut el să-şi imagineze vreodată. “Cea mai nouă poveste de groază: Odată ca niciodată a existat un om pe nume Donald Trump şi el a candidat pentru preşedinţie. Unii dintre noi au vrut ca el să câştige.”

Şi că preşedintele, după postările de pe Twitter din timpul primelor 100 de zile din mandat, respectă cu exactitate simptomele unei tulburări psihice narcisice. După ce a fost blocat, King a continuat glumele la adresa peşedintelui spunând chiar că-i interzice la rândul său lui Donald Trump să vadă unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2017 – It – după cartea cu acelaşi nume, scrisă de el în 1986. Ba, făcând referire directă la maleficul clown din It, i-a transmis invitaţia să se sinucidă în acelaşi fel ca acesta – “Donald, aruncă-te în canal!” (Donald, go float yourself!).

King i-a mai spus preşedintelui SUA să nu se obosească să urmărească nici serialul Domnul Mercedes (Mr. Mercedes), realizat după cartea cu acelaşi nume. Serialul se concentrează pe lupta detectivului pensionat şi alcoolic Bill Hodges (Brendan Gleeson) cu investigaţia nefinalizată a unui masacru realizat de un tânăr, în urmă cu doi ani. Autorul masacrului, un tânăr rasist şi sociopat (victimă la rândul său a unei copilării îngrozitoare) – profită de disperarea unor oameni care caută loc de muncă şi care se aşează la o coadă, pentru un anunţ de angajare, în toiul nopţii – spulberându-i cu ajutorul unui Mercedes furat de la bogătaşa zonei.

Anul trecut a fost un an prolific pentru cărţile lui King transpuse în filme, pe lângă cele două cărţi-filme menţionate mai sus, au mai apărut Turnul Întunecat (Dark Tower), 1922, Jocul lui Gerald (Gerald’s Game) şi Negura (The Mist).

Scriitorul are cont Twitter abia din 2016 însă a recuperat rapid anii în care era mai puţin vizibil pe reţelele de socializare postând foarte des şi implicându-se politic. Scrie frecvent împotriva lui Trump (de altfel s-a declarat anticonservatori dintotdeauna) şi în ultima vreme a criticat vehement atât Asociația Națională a Armelor de Foc (NRA) pe care o consideră principala vinovată în cazul tragediilor din urma masacrelor din şcoli cât şi pe unii politicieni pe care-i consideră vânduţi NRA.

Mulţi dintre fanii lui au început să-i boicoteze cărţile după ce au considerat că în ultima vreme poziţia lui anti-creştini, anti-rasişti şi anti-conservatori este mult prea agresivă. King nu a făcut însă niciodată un secret din felul în care simte faţă de extremismul de dreapta, majoritatea cărţilor lui concentrându-se dincolo de elementele horror, pe “întunericul” din comunităţile mici şi patriarhale, ultra-conservatoare, acolo unde în spatele unei aparenţe plină de flori, credinţă şi bunăvoinţă politicoasă se ascunde de fapt putregaiul omenesc intolerant şi agresiv, letal.

Articole asemanatoare
„Eu sunt inevitabil”: acesta este enunțul campaniei Trump – copiat după Thanos din Avengers
Comedia cea mai cinică din lume – Războiul rozelor – a împlinit 30 de ani și e genială ca în prima zi
Donald Trump a postat o imagine bizară la bustul gol: capul lui pe corpul lui Stallone
Donald Trump
Trump a vizionat Joker la Casa Albă şi a fost foarte încântat de el

Comenteaza acest articol

Stephen King continuă lupta virtuală cu Donald Trump dar nu iartă nici NRA

by Dora Constantinovici   2 min
0