Tabu
CULTURE

Stiai ca un ONG din Statele Unite ajuta la sterilizarea dependentilor de droguri?

Intotdeauna am spus ca unii oameni nu ar trebui sa faca copii. De obicei, era o afirmatie rautacioasa, dar nu este cazul acum. Pentru dependentii de droguri, faptul de a face copii are implicatii grave. Copiii se pot naste cu dependente, iar parintii nu sunt capabili sa aiba grija de ei.

Tocmai din aceasta cauza s-a nascut Project Prevention, o organizatie nonguvernamentala din Carolina de Nord, care sponsorizeaza dependentii de droguri cu suma de 300 de dolari daca doresc sa se sterilizeze sau sa ia anticonceptionale pe termen lung. Barbara Harris, fondatoarea organizatiei, spune ca scopul ei este sa previna nasterea unor copii care, desi pot avea norocul sa nu fie dependenti, vor fi, oricum, dati in ingrijirea unor asistenti maternali. Dreptul unei femei de a fi mama nu este mai important decat dreptul unui copil de a duce o viata normala, a mai spus Harris, care a si adoptat patru copii nascuti de o mama dependenta.

Organizatia Project Prevention a lucrat pana acum cu 3371 de dependenti din Statele Unite, ale caror sterilizari au fost sustinute de sponsori. Acum, planul este ca programul sa fie extins si in Marea Britanie, iar 12 voluntari lucreaza deja la asta. Totusi, desi foarte multa lume sustine initiativa lui Harris, exista si multi oameni care critica campania.

Unii spun ca practicile pe care se bazeaza activitatea proiectului sunt imorale, iar unele grupuri considera chiar ca metodele de la Project Prevention sunt naziste, si ca banii investiti in sterilizari ar fi mai bine cheltuiti pe tratamente de dezintoxicare. Pe deasupra, aceiasi oameni spun ca deciziile dependentilor de droguri legate de reproducere sunt influentate, in acest caz, de ajutorul financiar pe care il primesc.

ARTICOLE SIMILARE

Premiile Oscar 2023. Marele câștigător al gale. Lista completă a laureaților

Andreea Damian

Bookfest | Sărbătoarea cărţilor începe pe 1 iunie la Romexpo

Andreea Damian

Disney schimbă povestea. De ce dispar piticii din „Albă ca Zăpada”

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 50. Infrastructura o ia de la 0

Andreea Damian

ZIUA PORTILOR DESCHISE @ DALLESGO

realitatea

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani. Cum s-a sărbătorit suverana în plină pandemie

Andreea Damian

Scrie un comentariu