Home > Agenda > Stiati ca avem o perceptie deformata asupra propriului corp?

Stiati ca avem o perceptie deformata asupra propriului corp?

Creierul nostru are o viziune distorsionata despre corpul nostru, au aratat cercetatorii de la University College London, care au aflat dintr-un studiu ca oamenii tind sa isi vada mainile mai scurte si mai groase decat sunt ele in realitate. Acest lucru se intampla, cel mai probabil, pentru ca creierul primeste informatii diferite de la parti diferite ale corpului. 

Oricum, se pare ca aceste informatii contradictorii pot conduce la tulburari de alimentatie, in cazul oamenilor ale caror perceptii distorsionate sunt dominante. Dr. Matthew Longo, cercetatorul principal care s-a ocupat de acest studiu recent, spune ca datele descoperite de echipa lui sunt relevante pentru diagnosticarea si tratarea anorexiei.

 

In cadrul studiului, 18 voluntari au facut experimente cu mainile. Dupa ce isi plasau palmele sub niste boarduri, voluntarilor li s-a cerut sa estimeze unde cred ei ca se afla degetele. Asa s-a aflat ca oamenii cred ca au, de fapt, palme cu doua treimi mai late si cu o treime mai scurte decat sunt ele in realitate. Se pare ca semnalele pe care le primeste creierul de la diverse parti ale corpului, si perceptia acestuia despre forma si marime sunt foarte deformate. Acest model al perceptiei dimensiunilor si formelor a fost investigat de studiu. Iar rezultatele care urmeaza sa mai apara vor stabili inca alte legaturi care sa arate cum se pot rezolva aceste probleme de perceptie.

Articole asemanatoare
Nebunia unei fete frumoase de 24 de ani…
Margherita de la Clejani, în pragul anorexiei! «Am 55 de kg şi vreau să mai slăbesc vreo 20»
O tânără nu a mâncat nimic un an de zile! Cum arată acum
Anorexica Flavia Apostol a scris o carte-medicament

Loading...

Comenteaza acest articol

Stiati ca avem o perceptie deformata asupra propriului corp?

by realitatea   1 min
0