Tabu
Image default
BEAUTY

Suc de ceapă pentru păr. Care sunt beneficiile sale

Sucul de ceapă ar putea fi noul remediu magic pentru un păr superb? După compoziția sa, are toate beneficiile necesare părului de vis. Vă spunem totul.

De la ulei de ricin la ulei de cocos, există astăzi o multitudine de rețete de măști de păr. Dacă știm deja beneficiile apei de orez, se pare că un nou lichid este pe cale să devină must have-ul unei rutine eficiente pentru păr: sucul de ceapă.

Artista americană Cardi B care a lăudat beneficiile acestui remediu. Tot ce trebuie să faci este să-l aplici pe păr și pe scalp pentru a avea un păr de vis. Surprinzător, desigur, dar totuși stârnește curiozitatea. Într-adevăr, ceapa este un aliment bogat în nutrienți, vitamine și antioxidanți, dar nu numai! Cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, ar promova creșterea părului și ar calma scalpul.

Cum se folosește sucul de ceapă pe păr?

Înainte de a folosi sucul de ceapă, trebuie mai întâi făcut. Pentru a face acest lucru, fierbeți sferturi de ceapă în apă și colectați apa respectivă și gata! Păstrați-o în frigider timp de până la cinci zile. Micul plus? Adăugați apă de trandafir, ulei de lavandă, suc de lămâie, ulei cineol de rozmarin sau oțet de mere pentru a masca mirosul de ceapă. Trebuie folosită la clătire, înainte de șamponare sau amestecată cu șamponul în timpul spălării.

Beneficii

Un suc de ceapă pentru păr sporeşte rezistenţa firului de păr şi previne subţierea şi ruperea sa, făcându-l totodată să capete mai mult volum şi oferindu-i un aspect strălucitor. Pentru că părul creşte din foliculii de păr din scalp, o creştere a volumului de sânge în zona scalpului le aduce foliculilor nutrienţi mai buni, favorizând creşterea părului. Masând sucul pe păr, se efectuează şi un masaj al scalpului ceea ce duce la o îmbunătăţire a circulaţiei sangvine. Pe lângă acestea, sucul de ceapă reuşeşte să revitalizeze porţiunile de pe scalp care sunt în pragul cheliei.

Catalaza, care are rolul de a descompune peroxidul în apă şi oxigen, poate fi găsită şi în sucul de ceapă, aşa că, atunci când se aplică suc de ceapă pentru păr, el acţionează ca un scut şi ajută la scăderea nivelului peroxidului de oxigen, limitând depigmentarea.

ARTICOLE SIMILARE

GHIMBIRUL – folosit pentru frumusete si relaxare / SFATURI practice de la Thea Haimovitz

Beauty Top – Cele mai reusite si mai nereusite aparitii la premiile Emmy

Ciudatul ritual de detoxifiere al lui Gwyneth Paltrow. Beneficiile sunt uriașe

Andreea Damian

Sabrina Valeriu – Despre tratamente homemade și ritualuri de înfrumusețare

Volum de la rădăcină până la vârfuri doar cu Volum’ 24 Respectissim de la Rowenta

Penelope Cruz împărtășește din secretele ei de frumusețe

Andreea Damian

Scrie un comentariu