Tabu
lifestyle

Tânăra care sfidează feminitatea: şi-a lăsat să crească barbă și mustață

Nova Galaxia are 26 de ani și suferă de sindromul ovarelor polichistice, din cauza căruia îi crește pe față păr în exces. Tânăra din Statele Unite a decis să-și lase barbă și mustață pentru a transmite un mesaj femeilor care se confruntă cu aceeași problemă.

Încă de la 11 ani a observat că îi crește mult păr pe față. În liceu, problema ei s-a agravat și, de rușinea colegilor, a început să se radă în fiecare dimineață după duș. Obosită să-și înlăture zilnic părul nedorit de pe față și de pe corp, Nova Galaxia a decis să își lase barbă și mustață pentru a trimite un mesaj tuturor femeilor care se confruntă cu aceeași problemă. „Femeile nu ar trebui să fie forțate să se descurce dacă nu pot, deși noi avem mult mai mult păr decât cei care sunt acceptați din punct de vedere social”, spune tânăra bloggeriță.

Nova Galaxia a luat decizia de a-și lăsa barba să crească după ce s-a îndrăgostit. A găsit o iubită care a acceptat-o așa cum este. Au trecut șase ani de atunci și iubirea lor a depășit granițele convenționalului, demonstrând că standardele de frumusețe pot fi modificate.

Alături de iubita sa, modelul Ash Byrd, Nova a devenit o femeie mai încrezătoare. De aceea, a început să realizeze tutoriale de make-up pe pagina sa.

A început să publice și videoclipuri pe YouTube pentru ca povestea ei să se răspândească și a creat o pagină Facebook pentru a-și ține fanii la curent. „După 15 ani în care am trăit cu rușine și teamă de judecată, în cele din urmă am decis să încep să-mi las barbă”, a mărturisit tânăra pe Facebook, în noiembrie 2017. Scopul principal a fost să sporească gradul de conștientizare a sindromului ovarului polichistic. „Este posibil să întâlniți o femeie care suferă de această boală în secret”, spune Nova.

Una din zece femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, suferă de sindromul ovarelor polichistice (SOP), acesta numărându-se printre cele mai frecvente tulburări endocrine ale femeilor. Adesea, simptomele încep în anii adolescenței și, dacă nu este descoperită și tratată la timp, boala poate duce la complicații grave, precum infertilitate sau chiar cancer. Boala se caracterizează prin hirsutism (pilozitate excesivă de tip masculin), acnee, tulburări de ciclu menstrual, durere pelvină, exces ponderal, infertilitate.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Greu de decis

realitatea

Cât te costă oare să deschizi un cazinou fizic în 2022?

Tabu Tabu

Uite cum arata Andreea Mantea in 2006!

Britney Spears, show cu accente erotice alături de un fan – VIDEO

realitatea

Ghici cine…

realitatea

GIULIANO STROE, cel mai puternic copil din lume, la “Romanii au talent”

realitatea

Scrie un comentariu