Home > Lifestyle > Tarana Burke: MeToo este prezentată de mass-media drept “un complot împotriva bărbaților”

Tarana Burke: MeToo este prezentată de mass-media drept “un complot împotriva bărbaților”

Fondatorul mișcării MeToo, Tarana Burke, a declarat că reprezentarea mass-media a campaniei împotriva agresiunii și hărțuirii sexuale este “de nerecunoscut” pentru ea, la mai mult de un deceniu după ce a lansat-o.

Vorbind la conferința de la TEDWomen din Palm Springs, California, Burke a susținut fenomenul MeToo este reprezentat ca o vânătoare de vrăjitoare care instigă femeile împotriva bărbaților. “Dintr-o dată, o mișcare pentru supraviețuitoarele violenței sexuale este pe cale de a fi discutată ca un complot de răzbunare împotriva bărbaților”, a spus activista în vârstă de 45 de ani.

Burke a continuat să clarifice faptul că intenția sa, în legătură cu mișcarea MeToo, lansată în 2006, a fost ” de a trăi într-o lume fără violență sexuală. Aceasta este o mișcare despre una din patru fete și unul din șase băieți care sunt abuzați sexual în fiecare an”, a spus ea. “Este vorba de puterea vastă a empatiei și de milioane de oameni care și-au ridicat mâinile cu un an în urmă să spună și eu am suferit și încă au mâinile ridicate”.

Dar a explicat că incidentele recente, cum ar fi numirea lui Brett Kavanaugh la Curtea Supremă după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală, au făcut-o să creadă că avem mult de parcurs pentru a ajunge vreodată la o schimbare reală a societății.  Burke și-a încheiat discuția solicitând victimelor să nu se simtă nevoite să vorbească despre experiențele lor, explicând cum că acest lucru ar putea declanșa amintiri traumatizante. În schimb, ea a spus că MeToo ar trebui să abordeze dezechilibrele fundamentale de putere și să promoveze necesitatea unei abordări cu toleranță zero pentru violența sexuală.

“Noi remodelăm acel dezechilibru [al puterii] ridicîndu-ne vocile împotriva lui la unison, le datorăm generațiilor viitoare o lume fără violență sexuală.” Comentariile lui Burke la TED au venit la doar câteva săptămâni după ce a subliniat modul în care mișcarea MeToo a fost acuzată de excluderea femeilor care aparțin de minoritățile etnice.

Articole asemanatoare
Industria jocurilor video are o problemă cu abuzul: momentul #MeToo
Bărbații își evită colegele de birou în urma mișcării #MeToo
Megan Fox
Mișcarea #MeToo. Megan Fox a preferat să tacă de rușine
bollywood
Actrița de la Bollywood care a creat fenomenul #MeToo în India

Comenteaza acest articol

Tarana Burke: MeToo este prezentată de mass-media drept “un complot împotriva bărbaților”

by realitatea   1 min
0