Tabu
LIFESTYLE Slider

Tarana Burke: MeToo este prezentată de mass-media drept “un complot împotriva bărbaților”

Fondatorul mișcării MeToo, Tarana Burke, a declarat că reprezentarea mass-media a campaniei împotriva agresiunii și hărțuirii sexuale este “de nerecunoscut” pentru ea, la mai mult de un deceniu după ce a lansat-o.

Vorbind la conferința de la TEDWomen din Palm Springs, California, Burke a susținut fenomenul MeToo este reprezentat ca o vânătoare de vrăjitoare care instigă femeile împotriva bărbaților. “Dintr-o dată, o mișcare pentru supraviețuitoarele violenței sexuale este pe cale de a fi discutată ca un complot de răzbunare împotriva bărbaților”, a spus activista în vârstă de 45 de ani.

Burke a continuat să clarifice faptul că intenția sa, în legătură cu mișcarea MeToo, lansată în 2006, a fost ” de a trăi într-o lume fără violență sexuală. Aceasta este o mișcare despre una din patru fete și unul din șase băieți care sunt abuzați sexual în fiecare an”, a spus ea. “Este vorba de puterea vastă a empatiei și de milioane de oameni care și-au ridicat mâinile cu un an în urmă să spună și eu am suferit și încă au mâinile ridicate”.

Dar a explicat că incidentele recente, cum ar fi numirea lui Brett Kavanaugh la Curtea Supremă după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală, au făcut-o să creadă că avem mult de parcurs pentru a ajunge vreodată la o schimbare reală a societății.  Burke și-a încheiat discuția solicitând victimelor să nu se simtă nevoite să vorbească despre experiențele lor, explicând cum că acest lucru ar putea declanșa amintiri traumatizante. În schimb, ea a spus că MeToo ar trebui să abordeze dezechilibrele fundamentale de putere și să promoveze necesitatea unei abordări cu toleranță zero pentru violența sexuală.

“Noi remodelăm acel dezechilibru [al puterii] ridicîndu-ne vocile împotriva lui la unison, le datorăm generațiilor viitoare o lume fără violență sexuală.” Comentariile lui Burke la TED au venit la doar câteva săptămâni după ce a subliniat modul în care mișcarea MeToo a fost acuzată de excluderea femeilor care aparțin de minoritățile etnice.

ARTICOLE SIMILARE

Motivele pentru care Meghan Markle nu poartă culori vii precum Kate Middleton

Andreea Damian

Cum să… te uiți în oglindă și să te vezi pe tine

realitatea

Andreea Mantea îl foloseşte pe Bădălău pe post de paravan, adevăratul ei iubit e…

Scrie un comentariu