Tabu
Image default
LIFESTYLE

Tare ca fierul

Fierul este prezent in cantitate foarte mica in organism. O parte din aceasta este eliminata zilnic. Pentru a mentine doza suficienta de fier, este necesar aportul de suplimente alimentare. Fierul este una din sarurile minerale esentiale in buna functionare a organismului. El are un rol fundamental in constituirea hemoglobinei, continuta de globulele rosii si a numeroaselor enzime indispensabile functionarii organismului.

Nevoia de fier variaza pe parcursul vietii, nu se mentine tot timpul la un nivel constant. Atunci cand esti insarcinata, nevoile nutritionale de zi cu zi se schimba, deoarece bebe este in formare si se hraneste din rezervele tale. Iar cea care risca lipsuri in organism esti tu, si nu bebelusul tau.
Iar unul din aceste riscuri este carenta de fier, ce poate duce la o anemie in sarcina. Anemia se manifesta atunci cand sangele nu contine suficienta hemoglobina, proteina aflata in compozitia globulelor rosii, care transporta oxigenul din plamani catre restul corpu- lui, oxigen atat de necesar supravietuirii. Anemia cauzata de carenta de fier se numeste anemie feripriva.
Ea apare atunci cand alimentatia este saraca in fier, cand consumul de cafea este foarte crescut, cand se folosesc prea multe antiinflamatoare. In primul trimestru de sarcina, nevoia de fier este de 13 miligrame, in al doilea de 18 miligrame, iar in al treilea, de 23 de miligrame pe zi. Din pacate, organismul nu retine decat o mica parte din fierul continut de alimente, iar fierul continut de carne se asimileaza mult mai usor.
Asadar, sa nu-ti lipseasca de la fiecare masa carnea si legumele bogate in fier. In acelasi timp, consuma alimente bogate in vitamine C, care ajuta la absorbtia fierului. Iar daca este nevoie, bineinteles la recomandarea medicului, poti sa compensezi cu suplimente nutritive.

Citeste integral articolul pe Superbebe.ro

ARTICOLE SIMILARE

Cum să te reinventezi

realitatea

Cel mai tare SELFIE – cei 8 care merg la inchisoare! FOTO!

Cabral vorbeşte despre CONCEDIERILE DIN PRO: “La evaluare am ieșit…”

Cum să mâncăm sănătos

realitatea

SECRETUL acestei femei frumoase ii ingrozeste pe barbati. Cum a ajuns sa arate asa!

Lista lucrurilor pe care nu trebuie să le faci de Crăciun

realitatea

Scrie un comentariu