Tabu
Image default
CULTURE

Târg de Moș Nicolae | Pregătește ghetuțele

Doar câteva zile ne mai desparte de ziua în care Mos Nicolae ajunge pe furiș în casele românilor și strecoară cadouri celor mai cuminți dintre ei. Cu acest prilej se organizează o serie de târguri, și pentru cei mari dar și pentru cei mici.

Moonbazar ne așteaptă în Capitală, pe 4 și 5 decembrie, lângă Parcul Ioanid, cu produse de înaltă calitate, ale micilor afaceri locale, lucrate cu mult drag:

💍 bijuterii și accesorii în modele unice
👚 articole vestimentare realizate manual
cosmetice naturale
🔮lumânări parfumate și alte accesorii dichisite pentru casă
🎁jucării, cărți și hăinuțe pentru copii
🎄 șiiii…nu în ultimul rând, superbe decorațiuni pentru Crăciun realizate 100% manual

De asemenea, promit organizatorii, ne vom bucura de cea mai frumoasă perioadă din an cu o cană de vin fiert și castane coapte, printre zeci de luminițe și colinde ce răsună la tot pasul! La târg se va mai găsi turtă dulce și cozonac, pregătite după rețete tradiționale, dar și alte bunătăți. Intrarea costă 5 lei. Copiii până în 14 ani au intrare gratuită!

Bazaar de Moș Nicolae la Sala Dalles

Tot în acest weekend, 4-5 decembrie, se organizează la Sala Dalles un bazar de Sfântul Nicolae. Evenimentil este organizat de Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles” şi Bazaar la Grădină.

La târg veți găsi o mulțime de produse și expozanți precum:
– bijuterii handmade
– home & deco lucrat manual
– produse beauty & skincare
– produse bio
– outfituri potrivite sezonului rece

Intrarea este GRATUITĂ pentru vizitatori

Târg de Moș Nicolae și la Muzeul Ţăranului Român

Târgul de Sfântul Nicolae va fi deschis anul acesta la Muzeul Naţional al Ţăranului Român în perioada 3 – 5 decembrie.

Peste 60 de meşteri, cei mai pricepuţi olari, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, iconari şi cioplitori vin din toate zonele ţării la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Vor fi expuse şi scoase la vânzare jucării, dar şi nuieluşe, măşti, ii, podoabe, scoarţe, străchini, icoane, pristolnice, blide, marame, chimire, curele, genţi, blidare, copăiţe, sărăriţe, piperniţe, găvane, lingurare, linguri, împletituri din pănuşi, oale, scăunaşe, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, clopoţei şi zurgălăi.

Pe 4 decembrie, între orele 11.00 şi 17.00, vizitatorii târgului vor putea asista la un recital al Fanfarei Şarambel din Valea Mare. Satul Valea Mare din judeţul Vaslui este recunoscut în regiune datorită fanfarelor care asigură muzica pentru petrecerile de nuntă şi alte sărbători rurale. Dacă în vremurile bune existau 10 – 12 fanfare, au rămas acum doar vreo trei, dintre care Fanfara Şarambel este recunoscută ca fiind cea mai apreciată.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei de 18 aprilie

realitatea

“CATS LOVE DOGS-- finaliști în International Songwriting Competition

realitatea

Majoritatea delfinilor sunt „dreptaci”, spun cercetătorii

realitatea

CONCURENT de la Vocea Romaniei a vrut sa se arunce de la etaj

Sărbătoritul zilei de 23 noiembrie

realitatea

Scrie un comentariu