Tabu
LIFESTYLESlider

Tendința Hygge | Inspirații decorative pentru un interior confortabil

Hygge provine din Danemarca. Nu este doar o tendință decorativă, ci și un stil de viață care promovează convivialitatea și simplitatea. În home/deco, acest lucru se traduce printr-o atmosferă plăcută și confortabilă.

Bazele tendinței hygge

Hygge este o tendință paralelă cu decorul scandinav. Nuanțele pastelate și lumina redusă sunt esențiale pentru a vă simți confortabil în orice cameră. Prin urmare, optăm pentru lumânări și lumini cu forme plăcute, cum ar fi un candelabru magnific pentru a aduce căldură în cameră. Într-adevăr, decorul hygge se caracterizează prin confortul și convivialitatea sa, deci nimic nu este mai bun decât mobilierul și accesoriile din materiale moi și naturale precum bumbacul și lemnul sau catifeaua și ratanul. Prin urmare, evităm decorul elegant și îl simplificăm pentru a crea un spațiu mic și confortabil în care să ne putem odihni și să ne relaxăm în orice moment al zilei.

Spiritul hygge în dormitor pentru un decor super confortabil

Dormitorul este camera perfectă pentru decorul hygge, deoarece este foarte ușor să-l faci un loc confortabil. Bumbacul, mătasea, lâna, acestea sunt materialele de care ai nevoie pentru a obține o cameră caldă plină de vibrații pozitive. Perdelele trebuie, de asemenea, alese cu grijă, deoarece trebuie să permită să treacă suficientă lumină pentru a ilumina camera, dar, de asemenea, trebuie să rămână în armonie cu restul decorului datorită materialelor moi și a graficii, cum ar fi formele geometrice. Tot ce aveți nevoie este un fotoliu tapițat și ghirlande ușoare pentru un colț de lectură super relaxant și câteva plante agățate pentru a aduce verdeață.

Trendul hygge în camera de zi

Decorul hygge este foarte popular în sufragerie deoarece, ca și dormitorul, este o cameră plină de căldură și confort. Dacă aveți un șemineu sau o sobă pe lemne, ați ajuns la jumătatea drumului pentru a adopta stilul danez. Livingul este o cameră în care vă petreceți timpul liber, este locul ideal pentru a petrece după-amiezele cu familia jucând jocuri de societate sau singur pentru a vă relaxa lângă foc cu o delicioasă ciocolată caldă și o băutură caldă. Dacă se poate, cu o carte în mână. Pentru cei care nu au șemineu, lumânările sunt o alternativă foarte bună. Folosiți-le pentru a vă decora camera cu suporturi de lumânări decorative. Pentru un confort și mai mare, o canapea și coșuri de răchită sau ratan pot fi o opțiune bună.

Decor hygge în restul casei

Restul interiorului casei nu trebuie neglijat, deoarece decorul hygge este potrivit peste tot, chiar și în spații mici. Într-o bucătărie sau o baie, alegem mobilier realizat din materiale 100% naturale și un decor foarte minimalist pentru a nu ataca ochii. Pe hol, de ce să nu pui un covor lung și o bibliotecă frumoasă? Adăugăm decorațiuni suspendate și câteva rame foto pentru a aduce puțină căldură spațiului. Principalul lucru este să rețineți că tendința hygge înseamnă și o ventilație bună a spațiului.

ARTICOLE SIMILARE

Drama actorilor din «Îngeri pierduţi»

Celine Dion anunță anularea turneului mondial Courage din cauza problemelor de sănătate

Andreea Damian

Narcisa Suciu: “Mi-am pierdut 70 la sută din păr când am fost vegetariană”

Labioplastia – moft sau necesitate?

realitatea

Mihaela Rădulescu şi Oţil, din nou împreună? «Hormonii mei încă se hârjonesc cu ai lui»

Smiley, mărturisiri sincere despre viața lui alături de Gina Pistol. Când i se va naște fetița

Andreea Damian

Scrie un comentariu