Tabu
Image default
HEALTHSlider

Declarație controversată: uleiul de cocos este „otravă pură”

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai populare produse folosite în cosmetică și sănătate. Cu toate acestea, există și păreri care contrazic beneficiile sale multiple pentru păr, piele, ten, digestie, etc. Într-o perioadă în care toată lumea îl ridică în slăvi, un profesor de la Universitatea Harvard aruncă bomba: uleiul de cocos că este „otravă pură” și că „este unul dintre cele mai nocive alimente pe care le puteți mânca”.

Karin Michels, profesor la Şcoala de Sănătate Publică Harvard, a făcut această afirmație în timpul unui discurs intitulat „Uleiul de cocos şi alte erori nutriţionale“ la Universitatea din Freiburg, Germania.

Aceast a precizat că uleiul de cocos este foarte dăunător din cauza efectelor pe care îl au asupra organismului acizii graşi saturaţi din el. Michels contrazice astfel convingerea că uleiul de cocos ar fi bun pentru sănătate și a explicat cum consumul de ulei de cocos este mult mai rău pentru sănătate decât untura, deoarece primul este format în principal din acizi graşi saturaţi (80%, dublu față cât conține untura).

Profesorul de la Harvard susține că o uleiul de cocos consumat în exces crește nivelul de colesterol LDL – cunoscut sub denumirea de colesterol rău – ceea ce vă expune la un risc crescut de boli cardiovasculare. Anul trecut, American Heart Association a sugerat că oamenii ar trebui să înlocuiască grăsimile saturate în dietele lor cu grăsimi nesaturate pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Recent, a văzut o revizuire și a sfătuit consumatori să evite acizii grași din ulei. „Uleiul de nucă de cocos se află undeva la mijlocul spectrului în ceea ce privește tipurile de grăsimi. E probabil mai bun decât uleiurile parțial hidrogenate, care sunt bogate în grăsimi trans, dar nu la fel de bun ca cele nesaturate, care sunt uleiuri din plante – ulei de măsline și ulei de canola”, a mărturisit dr. Walter C. Willett, de asemenea, profesor la Şcoala de Sănătate Publică Harvard.

Popularitatea uleiului de cocos a devenit uriașă în ultimii ani. Din ce în ce mai mulți oameni au descoperit beneficiile extraordinare pentru sănătate ale uleiului de cocos și au adăugat acest „superaliment” în dieta lor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Cum arătau starurile la prima lor apariție pe covorul roșu

Andreea Damian

Ce se întâmplă când moda o ia razna. 24 de ținute de tot râsul

Andreea Damian

15 vedete din zilele noastre care seamănă cu starurile din trecut

Andreea Damian

Cine va participa la Survivor All Stars 

Andreea Damian

Începe Festivalul Internațional „Matei Vișniec”!

Ciocîrlan

De ce nu poți dormi fără să îmbrățișezi perna sau pilota

Andreea Damian

Scrie un comentariu