Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Peelingul și expunerea la soare

Folosit corect, peelingul pentru tălpi și călcâie are un efect uimitor asupra picioarelor: îndepărtează acumularea de celule moarte și îți lasă pielea perfect netedă. Totuși, acest tratament trebuie evitat după expunerea la soare. Află motivele din articolul acesta!

Iată câteva reguli esențiale de care trebuie să ții cont după expunerea la soare.

Hidratează în interior și în exterior

Hidratarea pielii nu se face doar cu creme hidratante, trebuie să ne gândim și la sticla de apă. După plajă, toată ziua, și chiar la birou după vacanță, consumul regulat de apă previne uscarea accelerată a pielii.

În ceea ce privește îngrijirea pielii, pentru a vă prelungi bronzul și a preveni uscarea, utilizați și abuzați de laptele hidratant. Dimineața și seara, pe pielea umedă după duș. O rețetă de casă 100% naturală? Combinați uleiul de măsline, apa și sucul de lămâie și aplicați amestecul pe pielea curată. Aciditatea lămâii ajută la înmuierea pielii moarte, favorizând astfel o mai bună penetrare a uleiului.

Răsfățați-vă

Pentru cei care sunt deja pe tratamente de peeling, un tratament de restructurare-calmant va calma roșeața. Amestecă 100 până la 200 de grame de bicarbonat de sodiu cu amidon de grâu, ovăz sau porumb și adaugă amestecul în cadă. Stai la „înmuiat” 20 de minute înainte de a aplica un lapte de corp.

Pentru a vindeca arsurile solare, puteți aplica și un unguent obținut din miere și iaurt. Ultra-hrănitor, acest amestec calmează roșeața și mâncărimea. Rețineți că un amestec proaspăt de oțet și cidru poate fi, de asemenea, potrivit.

Urmați o dietă specială

Morcovi, spanac, sardine, caise, pepeni, piersici, nuci, migdale … Pentru a ajuta pielea să producă din ce în ce mai multă melanină, consumăm alimente bogate în vitamine, antioxidanți și omega care favorizează hidratarea. Puteți completa această dietă specială pentru soare cu câteva suplimente alimentare pe bază de vitamina C și caroten.

Expuneți-vă la soare cu prudență

Mergeți din nou în vacanță, refaceți bronzul în timp ce vă bucurați de soare în septembrie. Atmosfera este mai calmă, soarele mai puțin intens, dar nu uităm să aplicăm o cremă de protecție.

ARTICOLE SIMILARE

Pisicile îşi recunosc numele dar probabil aleg să îşi ignore stăpânul

Andreea Damian

Pauza de răsfăț

realitatea

Bucurestiul in weekend, 17-19 februarie

realitatea

Amazon, criticat pentru ornamentele de Crăciun cu imagini din fostul lagăr de concentrare Auschwitz

Andreea Damian

Cosmeticele bio – între mit și realitate

Andreea Damian

Cele mai sărace țări care se confruntă simultan și cu obezitatea și cu malnutriția

Andreea Damian

Scrie un comentariu