Tabu
CULTURESlider

Tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ în premieră în OPERETA LOUNGE din cadrul TEATRULUI NAŢIONAL DE OPERETĂ ŞI MUSICAL ION DACIAN, pe 30 MAI

Tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ vor concerta, în premieră, în OPERETA LOUNGE, cel mai nou spaţiu cultural şi de socializare din capitală, pe 30 MAI de la ora 19.00.  Situat în inima TEATRULUI NAŢIONAL DE OPERETĂ ŞI MUSICAL ION DACIAN, Opereta Lounge îşi deschide porţile către orizontul muzical de inspiraţie mediteraneană: somptuoasa “Granada,” dar şi arii sentimentale şi pline de emoţie vor aduce armoniile vibrante de pe coasta Spaniei şi Italiei în sufletul spectatorilor.

Tenorul Ștefan von Korch care concertează, în premieră, în Opereta Lounge, spune: “Sunt încântat să fiu în faţa publicului în acest loc special, pe cât de eclectic pe atât de primitor, denumit Opereta Lounge. Va fi un concert special, cu o selecţie de piese  ce reflectă spiritul cald al muzicii italiene şi spaniole, de la repertoriul clasic până la cel modern”

Pianistul Alexandru Burcă, nume de referinţă ţi de mare virtuozitate şi versatilitate îl va acompania pe tenorul Stefan von Korch, învăluind publicul în mângâietoare acorduri de pian.

După concertul din Opereta Lounge tenorul Stefan von Korch şi pianistul Alexandru Burcă vă dau întâlnire şi în concertele din seria Musical Extravaganza, de la Sala Dalles, după următorul program:

19  Iunie  – NESSUN DORMA – cu tenorul Alin Stoica şi pianistul Alexandru Burcă

17 Iulie  – OF, INIMIOARĂ – cu baritonul Fang Shuang şi pianistul Alexandru Burcă

7 August  – AVE MARIA – cu pianistul Alexandru Burcă

18 Septembrie – O SOL E MIO – cu baritonul Adrian Mărcan şi pianistul Alexandru Burcă

Biletele pentru GRANADA – Ecouri Mediteraneene, dar şi pentru celelalte concerte, se găsesc pe Tickeststore.ro, la casa  de bilete a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, din Bd. Octavian Goga nr 1 şi la casa de bilete Tickestore de la Sala Dalles. 

Despre protagonişt

ŞTEFAN von KORCH (Tenor) (www.stefanvonkorch.com )

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a interpretat în Martie 2024, pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş, lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor. De la începutul anului, tot pe plan naţional a performat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

 

Alexandru Burcă (Pianist) 

Alexandru Burcă dă strălucire partiturilor de pian din numeroase spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian din Bucureşti, este partenerul de scenă al actriţei Oana Pellea în spectacolul “Callas,” prezentat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, a încântat publicul cu atingeri magice ale clapelor pianului în musicalul Mamma Mia, ce s-a bucurat de succes naţional şi a semnat muzica pentru producţia “Ileana cea vitează.”

A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional ‘George Enescu’, Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune,  Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica ‘George Cavadia’Filarmonica din Bacău,Muzeului Național de Artă , Kazakstan , Rusia, Moldova, Franţa, Germania, Portugalia, Norvegia, Italia, Canada.

ARTICOLE SIMILARE

Mamma Mia! – coloana sonoră în ediție deluxe

realitatea

Laura Cosoi revine în televiziune, într-un serial. Ce rol va juca

Andreea Damian

Trucuri simple de beauty pe care le poți face acasă

Andreea Damian

Cum vor arăta oamenii peste un milion de ani?

realitatea

Fotografia inedită, în formulă de 5, aleasă de Kate şi William pentru felicitarea de Crăciun

Andreea Damian

Femeia celebră pe Instagram pentru operaţiile sale estetice, arestată pentru „blasfemie”

Andreea Damian

Scrie un comentariu