Tabu
Image default
HEALTH Slider

Căderea părului și Covid-19: există într-adevăr o legătură?

Pe lângă nenumăratele simptome generate de Covid-19, căderea părului poate fi unul dintre ele.

Pierderea mirosului, a gustului. probleme de respirație, după încheierea ciclului viral din corp, au fost raportate pierderi severe de păr după infectare.

Pentru a afla mai multe despre legătura dintre căderea părului și Covid19, dermatologul specializat în trichologie Andrea Frange, din São Paulo, subliniază anumite aspecte: „Posibilele cauze ale căderii părului ca o consecință a coronavirusului sunt încă în domeniul probabilitate, la fel ca orice este legat de acest virus. Cu toate acestea, se știe deja că virusului Sars-Cov-2 poate provoca efluviul telogen acut, care apare atunci când există o cădere peste normal a părului”.

Efluviul telogen este un tip de alopecie declanșat temporar de modificări ale ciclurilor de creștere a părului ca urmare a unui traumatism asupra organismului, boli grave, stres, deficiențe ale dietei etc. Căderea părului datorată efluviului telogen poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni sau chiar ani, în funcție de cauza care o generează. În cazul efluviului telogen acut, există o cădere abundentă și neobișnuită a părului pentru o perioadă limitată de timp, de obicei 2-3 luni.

În general, această scădere accentuată poate fi unul dintre modurile în care corpul reflectă probleme sau modificări pe care corpul le-a suferit sau prin care a trecut recent. Potrivit medicului, cu covid-19, există modificări inflamatorii în organism care pot provoca această căderea a părului. „Și, din cele observate, se pare că această cădere a părului are loc la aproximativ două luni după evenimentul generator și dureaza timp de trei luni”, spune Andrea.

Potrivit dermatologului Paula Amorim, șeful unității de trichologie din Rio de Janeiro, nu doar Covid, ci și alți viruși precum dengue, gripal, HIV și alte infecții care provoacă febră, cum ar fi pneumonia, tuberculoza, și malaria, pot fi asociați cu căderea părului, care începe, în medie, la două până la patru luni de la infecție.

ARTICOLE SIMILARE

Efectele negative neașteptate pe care izolarea socială le are asupra sănătății

Andreea Damian

Cum își va petrece Meghan Markle ziua de naștere anul acesta. Familia regală va lipsi

Andreea Damian

7 produse de îngrijire a pielii care sunt de fapt mai puțin utile decât credeam

Andreea Damian

ARTmania Evenings la București

Andreea Damian

Meghan Markle și prințul Harry au în sfârșit cont comun pe Instagram

Andreea Damian

Cum ajută selfie-urile cu Quokkas, cel mai fericit animal din lume, la salvarea speciei

Andreea Damian

Scrie un comentariu