Tabu
HEALTHSlider

Căderea părului și Covid-19: există într-adevăr o legătură?

Pe lângă nenumăratele simptome generate de Covid-19, căderea părului poate fi unul dintre ele.

Pierderea mirosului, a gustului. probleme de respirație, după încheierea ciclului viral din corp, au fost raportate pierderi severe de păr după infectare.

Pentru a afla mai multe despre legătura dintre căderea părului și Covid19, dermatologul specializat în trichologie Andrea Frange, din São Paulo, subliniază anumite aspecte: „Posibilele cauze ale căderii părului ca o consecință a coronavirusului sunt încă în domeniul probabilitate, la fel ca orice este legat de acest virus. Cu toate acestea, se știe deja că virusului Sars-Cov-2 poate provoca efluviul telogen acut, care apare atunci când există o cădere peste normal a părului”.

Efluviul telogen este un tip de alopecie declanșat temporar de modificări ale ciclurilor de creștere a părului ca urmare a unui traumatism asupra organismului, boli grave, stres, deficiențe ale dietei etc. Căderea părului datorată efluviului telogen poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni sau chiar ani, în funcție de cauza care o generează. În cazul efluviului telogen acut, există o cădere abundentă și neobișnuită a părului pentru o perioadă limitată de timp, de obicei 2-3 luni.

În general, această scădere accentuată poate fi unul dintre modurile în care corpul reflectă probleme sau modificări pe care corpul le-a suferit sau prin care a trecut recent. Potrivit medicului, cu covid-19, există modificări inflamatorii în organism care pot provoca această căderea a părului. „Și, din cele observate, se pare că această cădere a părului are loc la aproximativ două luni după evenimentul generator și dureaza timp de trei luni”, spune Andrea.

Potrivit dermatologului Paula Amorim, șeful unității de trichologie din Rio de Janeiro, nu doar Covid, ci și alți viruși precum dengue, gripal, HIV și alte infecții care provoacă febră, cum ar fi pneumonia, tuberculoza, și malaria, pot fi asociați cu căderea părului, care începe, în medie, la două până la patru luni de la infecție.

ARTICOLE SIMILARE

Terapii complementare – Baile aromate

realitatea

Anca Țurcașiu, dezvăluiri uluitoare după ce a fost la un pas de moarte: „Mi-a pornit inima”

Andreea Damian

S-a lansat Disney Plus, dar clienții companiei au întâmpinat probleme în primele ore de la lansare

Andreea Damian

Activitățile culturale și artistice te ajută să trăiești mai mult, spun cercetătorii

Andreea Damian

Premiile Oscar 2024 – lista completă a nominalizărilor

Andreea Damian

Cadouri ideale pentru un barbat pasionat de masini

realitatea

Scrie un comentariu