Home > Agenda > stiri > TOP 10 cei mai tari români

TOP 10 cei mai tari români

10. Silviu Purcărete. Pentru că este unul dintre cei mai mari regizori români și pentru că cei mai mari critici din lume au spus că au știut ce înseamnă teatru adevărat abia atunci când au văzut "Faust-ul" pus în scenă de el.

FOTO: livenews.ro

09. Radu Beligan. Pentru că joacă bine orice rol de peste 65 de ani și pentru că, de fiecare dată când apare pe scenă, publicul simte că a venit la teatru.

FOTO: goingout.ro

08. Loredana Groza.
Pentru că este cea mai tare cântăreață din România de vreo douăzecișicinci de ani încoace și pentru că reușește să se reinventeze aproape la fel de bine ca Madonna.

FOTO: inaltime.info

07. Ileana Cotrubaș.
Pentru că a cântat în cele mai importante opere din lume timp de 30 ani, pentru că a fost una dintre cele mai bune soprane ale generației ei și pentru că a cântat alături de Domingo, iar toți ochii erau ațintiți asupra ei. În ciuda popularității uriașe a reușit să păstreze o discreție absolut incredibilă.

FOTO: userserve-ak.last.fm

06. Nadia Comăneci. Pentru că a luat primul 10 din istoria gimnasticii, pentru că se implică în acțiuni filantropice care ajută românii și pentru că spune peste tot că este din România și e mândră de asta.

FOTO: presaonline.com

05. Herta Muller. Pentru că a luat Nobelul pentru literatură și nu s-a supărat că România și-a adus aminte de ea abia după ce a primit distinsul premiu.

FOTO: 4.bp.blogspot.com

04. Octavian Bellu. Pentru că a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele 277 de medalii, din care 106 de aur, pe care le-a câștigat în perioada în care a condus lotul național de gimnastică.

FOTO: romanialibera.ro

03. Andrei Åžerban.
Pentru că regizează excepțional spectacole de teatru și de operă în cele mai importante teatre din lume, pentru că piesele lui sunt aplaudate frenetic peste tot pe Pământ și pentru că a predat cu succes la Yale și Harvard.

FOTO: all-news.ro

02. Ilie Năstase. Pentru că este singurul tenisman din România care a reușit să ajungă numărul 1 în clasamentul ATP. Mai mult de atât, dacă s-ar face un clasament internațional cu cei mai iubiți și simpatici jucători de tenis din toate timpurile, Ilie ar fi în primii trei.

FOTO: antena2.tv

01. Angela Gheorghiu. Nu, nu este prea mult să avem două soprane în acest top. Una dintre cele mai mari voci ale lumii vine din Adjud, județul Vrancea. Oricât de incredibil ar părea, Angela Gheorghiu este cea mai mare descoperire a lui Sir Georg Solti. Angela cântă pe cele mai mari scene ale lumii și este cotată ca fiind cea mai bună soprană în acest moment.

FOTO: ziaremondene.ro


Loading...

Comenteaza acest articol

TOP 10 cei mai tari români

by realitatea   2 min
0