Tabu
BEAUTY

Top popularitate: Chirurgia estetica la 20, 30 si 40+ ani

Sa apelezi la chirurgia estetica nu mai este de mult timp o extravaganta, de aceea numarul persoanelor care au recurs la o astfel de interventie sau care iau in calcul aceasta posibilitate creste promitator de la an la an.

Tendintele in chirurgie estetica cred ca tin mai mult si de idealul pe care societatea il formeaza. Daca azi, in Romania, femeia ideala e slaba, cu picioare lungi si drepte, sani mari, parul lung si un chip de model de la Victoria’s Secret, in alte tari femeile frumoase trebuie sa aiba un posterior mai generos (Kim Kardashian e reprezentativa pentru acest segment). La nivelul chipului “proportia de aur” isi spune cuvantul: un nas ca al Angelinei Jolie, ochii frumoasei Aishwarya Rai, pometii lui Audrey Hepburn si buzele Evei Mendes. Nu, nu e o comanda de take-away la o clinica de chirurgie estetica, ci ce si-ar dori multe femei sa aiba. Insa si aici tendintele tin de societate. De exemplu, in Coreea, femeile apeleaza la chirurgia estetica pentru a avea pleoapele inferioare mai voluminoase. Totul tine de ce reprezinta pentru noi idealul de frumusete si poate de aici vin si frustrarile legate de aspectul fizic si dorinta de a ne schimba rapid. Dar cine poate stii mai multe despre chirurgia estetica, daca nu chiar un specialist, de aceea am vorbit cu Dr. Florin Juravle, care are peste 14 ani de experienta in chrurgia estetica si plastica, 32 de diplome recunoscute international si peste 2000 de astfel de interventii realizate.

Cele mai populare interventii chirurgicale

Numarul interventiilor chirurgicale creste, iar studiile demonstreaza ca au si efect pozitiv asupra psihicului. Varsta dicteaza si care sunt necesitatile de corectare estetica.

De obicei pacientul solicita o anumita interventie pentru corectarea unui aspect care il/o deranjeaza. Datoria mea este sa explic pacientului daca acel lucru poate fi corectat, in ce fel si daca ii va imbunatati aspectul estetic.”, imi spune Dr. Florin Juravle.

La 20 de ani interventiile sunt exclusiv legate de marirea sanilor si de remodelarea nasului. Intr-o mai mica masura sunt urmate de interventii de lipoaspiratie.

Odata cu avansarea in varsta incep sa fie solicitate si interventii de corectie legate de modificarile survenite dupa nastere sau alte modificari ce au avut loc in evolutia personala (slabire, ingrasare etc)

In decada 30 sunt solicitate de asemenea interventii la nivelul sanilor, dar acestea sunt de obicei mai complexe: marire de sani, marire si ridicare a sanilor, doar ridicarea sanilor sau reductii de san. Interventiile de remodelare a nasului – rinoplastiile – castiga popularitate si incep sa creasca si solicitarile pentru lipoaspiratii si abdominoplastie.

In decada 40+ topul interventiilor este detinut de operatii de corectare a efectelor imbatranirii. Interventiile la nivelul sanilor scad – doar interventii de ridicare si reducere a sanilor. Au inceput sa fie solicitate interventii pentru schimbarea implanturilor – la paciente care au suferit interventii de marire a sanilor in urma cu 15-20 ani si la care forma sau marimea implantului nu mai este adecvata cu varsta copului (altfel implantele sunt garantate pe viata). Cresc cererile pentru operatii la nivelul fetei – blefaroplastii, lifting de fata si lifting de gat – si pentru operatii de remodelare corporala -lipoaspiratii si abdomonoplastii. In decada 40 a inceput sa creasca cererea pentru interventii de remodelare dupa scaderea masiva in greutate. Odata cu dezvoltarea chirurgiei bariatrice (modalitati chirurgicale de slabire-rezectii gastrice, balon gastric) exista persoane ce au nevoie de interventii de remodelare la toate nivelele corpului – lifting de brate, coapse, abdominoplastii etc.

Cine apeleaza cel mai mult la chirurgia estetica
Persoanele din decada 30 apeleaza cel mai mult la interventii estetice. Cel mai putin apeleaza pacienti cu varste peste 50-60 ani.”, declara Dr. Florin Juravle.

M-as fi asteptat ca dupa 40+ sa fie un procent mai semnificativ, pentru ca ai crede ca atunci oamenii tind sa corecteze ceea ce timpul, alimentatia si natura a afectat, dar iata ca marirea si ridicarea sanilor eclipseaza orice.

Noutati
Ai spune ca la cum evolueaza chirurgia estetica, cel putin in statistici, evolueaza si in noi tehnici.

Chirurgia estetica are o istorie de aproape 100 de ani si nu prea mai apar lucruri cu adevarat noi. Toate noutatile care apar sunt legate de perfectionarea unor tehnici vechi, de aparitia unor noi generatii de implante de san sau a unor aparate ce ajuta chirurgul. De asemenea, operatii noi sunt cele legate de evolutia altor specialitati chirurgicale – operatii de remodelare corporala dupa scaderea masiva in greutate.”, completeaza doctorul.

Cand isi fac cei mai multi operatie estetica
Atunci cand incep sa constientizeze kilogramele adunate dupa o iarna cu multa mancare si leneveala – primavara. Atunci cand stiu ca dupa primavera vine vara, iar costumul de baie nu acopera cat am vrea noi sa acopere si nici nu umple pe unde am vrea mai mult volum.

Numarul interventiilor de chirurgie estetica creste primavara astfel incat ca in perioada verii, in vacanta sa se bucure de beneficiile acestor operatii. De asemenea dupa o interventie de chirurgie estetica este o perioada de recuperare care este mai greu de suportat vara.”, concluzioneaza Dr. Florin Juravle.

In concluzie, aceasta vara este, pentru multe femei, primul sezon in care isi expun noile retusuri. Ceea ce stim cu siguranta e ca frumusetea poate fi de la natura sau poate fi gasita si in cabinetul unui chirurg estetician, cand natura nu a fost prea darnica.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Uite CÂT MĂNÂNCĂ frumoasa CATRINEL MENGHIA, dar arată AŞA!

Minodora a izbucnit: “Noi, grasele, trebuie sa murim?”

Peter Philips – Drumul scurt de la Chanel la Dior

5 moduri în care menții culoarea părului tău și 5 greșeli care o distrug

Andreea Damian

Pune varză pe sâni înainte de culcare, timp de 20 de minute. Efectele sunt surprinzătoare

Andreea Damian

OANA ZAVORANU – blonda! FOTO!

Scrie un comentariu