Tabu
HEALTH

Totul despre FIV

Dacă ai încercat să rămâi însărcinată de mai mult de 1 an fără succes, atunci poți să discuți cu medicul tău de familie sau te poți adresa direct unui specialist în domeniul infertilității. Vor urma teste de diagnostic iar specialistul în domeniu îți poate recomanda teste de fertilitate suplimentare. Odată stabilit un diagnostic corect poate urma un tratament care să crească fertilitatea naturală, tratament de inducerea ovulației, înseminarea intrauterină sau uneori fertilizarea în vitro.

Fertilitatea scade odată cu înaintarea în vârstă, in special la femei. Acestea pot să asocieze concomitent și anumite probleme de sănătate făcând și mai dificilă obținerea unei sarcini. Cauzele infertilității sunt multiple. Acestea trebuie depistate la timp și tratate, pentru că infertilitatea poate afecta totodata și bunăstarea mentală și armonia în relație.

Pentru a-ți îndeplini visul de a avea un copil, îți sugerăm să mergi la medici specialiști în domeniu, pentru a obține un diagnostic rapid, cum sunt profesioniștii de la Clinica Embryos, care fac proceduri FIV (fertilizare în vitro) in București.

Procedura de fertilizare în vitro (FIV)

Deși unele femei sunt sceptice în privința ei, procedura de fertilizare în vitro (FIV) este o experiență relaxantă, nedureroasă, care crește șansele de a rămâne însărcinată.

Dacă ai observat că sarcina nu apare după 1 an, atunci ar trebui să discuți cu un specialist în fertilitate și să iei în calcul și această tehnică de reproducere umană. Desigur inițial poți discuta cu medicul specialist în infertilitate despre starea ta de sănătate și despre factorii ce țin de stilul tău de viață, pentru a cere sfaturi în legătură cu modalitățile de îmbuntățire a șanselor de concepție naturală.

Dacă vrei însă un tratament rapid și de succes, atunci ai putea opta pentru fertilizarea în vitro (FIV).

Pentru început trebuie să faci anumite teste de fertilitate, cum ar fi de exemplu o serie de analize de sânge ce indică nivelurile hormonale. De asemenea, vei face un examen medical al trompelor uterine și al zonei pelvine pentru a verifica dacă nu ai anumite probleme de sănătate. Unele cauze ale infertilității pot fi: endomerioza sau blocarea trompelor uterine.

Infecțiile cu transmitere sexuală pot duce și ele la infertilitate. O boală inflamatorie pelvină ce poate fi chiar asimptomatică se poate dezvolta la nivelul tractul genital pe neobservate. Deși boala se poate trata, dacă ea nu este depistată la timp ar putea cauza cicatrici ale tractul genital iar asta produce infertilitate care deseori este mai dificil de tratat.

Teste de fertilitate va face și partenerul, pentru a verifica dacă la el nu există probleme de infertilitate masculină sau asociate anumite probleme de sănătate.

Testarea se face prin ecografii, screening pentru infecții genitale, analiza materialului seminal și analize de sânge. Testele masculine includ de exemplu: analiza spermei, verificarea calității și cantității spermatozoizilor, motilitatea și vitalitatea acestora.

În prezent, nu doar femeile iau suplimente pentru îmbunătățirea fertilitatii ci și bărbații. Există suplimente pentru creșterea fertilitatii masculine care conțin vitamine, aminoacizi, minerale, antioxidanți. Acestea se găsesc și în magazinele naturiste, fizice sau online. Cele mai importante suplimente sunt acelea care au în compoziția lor: vitamina B12, C, D și E, zinc, acid folic, L-carnitină, licopen, beta-caroten, arginină, coenzima Q10, acizi grazi Omega-3.

Prin procedura de fertilizare în vitro se obțin numeroase avantaje. Etapele ei sunt foarte importante și de aplicarea lor, cu precizie, depinde succesul tratamentului. Ele includ: monitorizarea și stimularea ovariană, puncția ovariană cu anestezie, recoltarea spermei, pregătirea ovocitelor și a spermatozoizilor în laborator, activarea spermatozoizilor, fertilizarea prin FIV standard sau ICSI, cultivarea embrionilor și transferul de embrioni.

În etapa de stimulare a ovulației se folosesc medicamente speciale, stabilite în mod personalizat pentru fiecare pacientă în parte. Medicamentele se administrează sub formă de injecție, subcutanat, dar nu sunt dureroase.

Prin examinarea ecografica a ovarelor se monitorizează maturarea foliculilor. Puncția ovarină nu este deloc dureroasă pentru că se face cu anestezie. După puncție, materialul biologic este pregătit în laborator. De asemenea, laboratorul pregătește și materialul seminal de la partener. Apoi se face fertilizarea în vitro.

Transferul de embrioni este o etapă foarte importantă a fertilizării în vitro și se efectuează fără anestezie, pentru că este o procedură nedureroasă.

Rata de succes a fertilizării în vitro este mare, însă ea depinde de mai mulți factori, ce includ și vârsta femeii. Datorită descoperirilor în domeniul de reproducere umană asistată și a aplicării celor mai bune tratamente, ratele de sarcină se îmbunătățesc an de an, la procedura FIV. În ultimii ani, s-a observat că riscul de sarcină multiplă a scăzut, datorită tendinței de a transfera un singur embrion. Această metodă oferă și avantajul testării genetice a embrionului (PGT).

ARTICOLE SIMILARE

Terapia antică de vindecare pe care o fac aceste 8 celebrități și ce spun medicii despre procedură

Andreea Damian

Aceste 6 alimente care vă vor reduce durata de viață

Andreea Damian

6 semne care arată că nu mâncați destule proteine

Ciocîrlan

5 lucruri de luat în considerare înainte de a alege cabinetul stomatologic

realitatea

Detoxifierea: Curatenia de primavara a organismului (partea 1)

realitatea

Sunt eficiente injecțiile cu botox pentru tratarea migrenei cronice?

Andreea Damian

Scrie un comentariu