Tabu
BEAUTYSlider

Tratamente faciale profesionale pe care le poți face acasă

E aproape imposibil de ajuns în această perioadă la salon pentru tratamentele faciale profesionale. Dar navigând pe Instagram sau YouTube, vei găsi numeroase tutoriale care te-ar putea ajuta să le încerci acasă. Dermatologii avertizează însă să nu apelăm la anumite tratamente, precum dermaplaningul, peelingul chimic sau microneedling, dacă nu avem ustensilele potrivite deoarece ne putem răni.

Iată un ghid aprobat de dermatologi pentru tratamente pe care le poți încerca acasă!

Microneedling

Este o procedură medicală ce constă în producerea a numeroase micro-înțepături la nivelul pielii, cu ajutorul unui dispozitiv, cu scopul de a declanșa mecanismul de regenerare a pielii prin formarea unor noi structuri de colagen și de vindecare a micro-perforațiilor. Aceasta este o procedură cosmetică minim-invazivă care este folosită în cea mai mare parte pe față pentru a trata cicatrici, riduri și pori largi.

O poți face și tu acasă, cu ajutorul unui dermaroller. Diferența dintre terapia cu micro-ace și utilizarea unui dermaroller este aceea că prima este efectuată de un medic specialist, iar rezultatul se va menține o perioadă mai lungă de timp. Utilizarea unui dermaroller în regimul de îngrijire nu oferă aceleași beneficii și nu va avea efecte drastice precum microneedling. Folosind un dermaroller acasă, va asigura penetrarea mai adâncă a produselor de îngrijire și o subtilă iluminare a tenului. Acestea pot ajuta la producerea de colagen însă efectele nu sunt la fel de drastice. Majoritatea dermatologilor recomandă  dermaroller-ul cu 540 de ace mici de 0,5 mm. Dezinfectați acele cu alcool izopropilic timp de 10 minute după tratament și folosiți-le de maximum 5 ori.

Peeling chimic

Andreea Ibacka

Puteți efectua un peeling chimic și acasă. Vă puteți rafina și întineri nu doar tenul, ci și pielea de pe umeri sau din decolteu. Iată rețeta Andreei Ibacka pentru peeling acasă!

„Amestecă bine 3 linguri de suc de mere (conţine acid malic, un exfoliat delicat) cu tot atâtea linguri de lapte (acidul lactic este un exfoliat ceva mai puternic, intens folosit în industria produselor cosmetice anti-îmbătrânire) şi un albuş de ou (ajută la menţinerea fermităţii pielii). Vei obţine o mască de faţă ale cărei rezultate vor fi apropiate de cele obţinute la salon ori dermatolog. Concret, dupa ce-ţi vei fi aplicat pe chip crema de prăjituri de mai sus, te vei prezenta la apel cu un strat de piele în minus, riduri fine de expresie atenuate şi cicatrici uşor camuflate (fie ele post-acneice, post-vărsat-de-vânt ori post-accident). Era să uit, după circa 15 – 20 de minute de „tratament”, nu-ţi rămâne decât să-ţi clăteşti bine faţa cu puţină apă călduţă”, a scris Andreea Ibacka pe blogul personal.

Dermaplaning

Dermaplaningul este o metodă tot mai populară pentru eliminarea părului facial. Este o metodă foarte eficientă de exfoliere, prin care un medic dermatolog sau un estetician rade cu grijă pielea moartă de la suprafața tenului, îndepărtând în același timp celulele moarte și părul de pe față, folosind un tip de briceag special. Pielea moartă și puful de pe față pot face tenul să pară mat, încărcat și lipsit de acea strălucire naturală. Există și varianta de execuție a tratamentului acasă. Însă ceea ce recomandă medicii dermatologi este un consult, pentru a se analiza tipul tenului și problemele pe care acesta le are înainte de parcurgerea tratamentului.

ARTICOLE SIMILARE

A aplicat lubrifiant pe față în fiecare dimineață, rezultatul este NEȘTEPTAT

Andreea Damian

Mihaela Rădulescu revine pe sticlă. Cu ce post a bătut palma

Andreea Damian

Dana Rogoz a făcut furori pe covorul roșu de la Cannes, într-o rochie spectaculoasă. „E un vis ce trăiesc!”

Andreea Damian

Gwyneth Paltrow, de 50 de ani, dezvăluie secretul tenului său fără cusur

Andreea Damian

Fost model Playboy, despre Donald Trump: „Mi-a oferit bani după sex”

Andreea Damian

Inna, fără Photoshop! Cum arată, cu adevărat, cântăreaţa în costum de baie

1 comentariu

Scrie un comentariu