Tabu
LIFESTYLE

Trucuri pentru curățenia de primăvară. Pregătește-ți casa de Paște!

Doar câteva zile ne mai despart de Paște, iar gospodinele nu-și mai văd capul de treabă. Și pentru că iarna de-afară ne-a derutat în această perioadă, calendaristic e primăvară. De aceea, trebuie să dați startul curățeniei prin care să îmbunătățiți starea de sănătate a dvs. și a familiei dvs.

Evitați substanțele de curățat cu potențial toxic sau alergen și optați pentru produse bio pe care le găsiți în casă sau cămară. Mai jos vă prezentăm câteva soluții ingenioase și totodată sănătoase prin care puteți transforma curățenia de primăvară într-o activitate mai eficientă, mai sigură și mai plăcută.

Baia

Folosiți cu încredere uleiul esențial. Umpleți chiuveta cu apă fierbinte și adăugați câteva picături de ulei esențial pentru a elimina orice miros neplăcut.  O periuță de dinți pe care nu o mai folosiți vă va ajuta să curățați colțurile și rostrurile de la faianță.

Ueiul de bebeluș ca lustrui robinetele și dușul, iar pasta de dinți va reda albul colțurilor și al rostrurilor de la faianță și gresie. Oglinda fa sclipi de curățenie dacă o stergeți cu ceai negru, bicarbonatul de sodium curăță canalele de scurgere, oțetul înlătură calcarul, iar lime-ul face robineții din inox să strălucească.

Ce simplu e! Orice murdărie dispare fără să vă expuneți substanțelor chimice care să regăsesc în produsele de curățare din comerț.

Bucătăria

Mașina de spălat vase o puteți curăța dacă o lăsați să funcționeze în gol timp de 3 cicluri de spălare – unul cu 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, al doilea cu o măsură de înălbitor, iar al treilea cu o cescuță de oteț alb.

Redați strălucire faianței cu un amestec obținut din pastă de dinți și bicarbonat de sodiu. Chiuveta din bucătărie va fi curățată de orice murdărie dacă o ștergeți cu un mix obținut dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de cremă de tartar (este numele comun pentru hidrogen formă de tartrat de potasiu, o sare de acid care are un număr de utilizări în gătit) și 2 linguri de oțet alb.

Ca să desfundați scurgerile, amestecați într-o sticlă cu pulverizator 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 50 ml de oțet alb și 50 ml de apă fierbinte. Blatul de lucru se curăță cu un amestec obținut din bicarbonat de sodiu și sucul unei lămâi.

Dormitor

Îndepărtezi orice murdărie de pe salteaua patului cu bicarbonat de sodiu (vezi aici trucul). Acest truc funcționează și pe covoare. Stergeți și redați lustrul oglinzilor din dormitor cu apă și oțet alb. Părul animalelor de companie de pe pătură și perne se va îndepărta cu ușurință cu ajutorul unei role pentru haine.

Living

Trucul următor vă ajută să îndepărtați petele de pe covor. Amestecați 2 măsuri de balsam de rufe sub formă de perle cu bicarbonat de sodiu, apoi presărați pe covor. Lăsați să acționeze timp de o oră, după care aspirați.

Dacă aveți locuri greu de pătruns pline de praf, cum ar fi lustra, folosiți o mănușă. Jaluzelele ferestrelor se vor șterge rapid cu ajutorul unei mănuși, iar canapeaua va fi reîmprospătată dacă presărați pe ea bicarbonat de sodiu, iar apoi o aspirați.

ARTICOLE SIMILARE

Cum poți experimenta o vacanță fără Covid în Maldive

Andreea Damian

Spice Girls vinde tricouri confecționate de muncitoare la limita sclaviei în scopuri umanitare

Andreea Damian

TRANSFER-BOMBĂ! Vedetele ProTV au SEMNAT cu Antena 1

Reteta dietetica – ciulama de pasare

realitatea

CORINA ENACHE despre povestea de dragoste si infidelitatile cantaretului

TOP 5 Bancuri despre ALEGERI

Scrie un comentariu