Tabu
LIFESTYLESlider

Trucuri psihologice care te ajută să cheltuiești mai puțini bani atunci când faci cumpărături

A început goana după cadouri! Cum sărbătorile de iarnă bat la ușă, ai și dat iama-n economii. Numai cu niște trucuri psihologice vei înceta să faci achiziții impulsive și vei începe, de asemenea, să întorci încet o parte din banii cheltuiți și să îţi acumulezi capitalul.

Care sunt cele mai bune strategii pentru a economisi bani în timpul sesiunilor de cumpărături?

Când pleci la shopping, pune-ți neapărat în picioare pantofi cu toc înalt. Potrivit unui mic studiu, faptul că trebuie să vă concentrați asupra menținerii echilibrului în timp ce purtați tocuri înalte ar putea avea un impact asupra banilor pe care îi cheltuiți. În acest fel, consumatorii vor putea să își evalueze opțiunile cu mai multă atenție și să aleagă produse cu prețuri medii în loc de cele care sunt foarte scumpe. Interesant este că mersul la cumpărături după yoga sau după ce ai alergat pe bandă poate avea același efect.

Păstrează doar bancnote noi în portofel. Un alt studiu spune că aspectul fizic al banilor ne influențează și cheltuielile. Este mai probabil ca oamenii să dea acele bancnote care par uzate, murdare și vechi. Încercați să păstrați noile bancnote în portofel și să păstrați restul în contul bancar.

Procrastinarea sau amânarea acțiunii. Înainte de a face clic pe butonul „finalizați comanda” în timp ce faceți cumpărături online, puteți încerca să închideți site-ul și să îl lăsați câteva ore sau peste noapte. S-ar putea întâmpla să uitați de articolele pe care le-ați ales în coș, ceea ce înseamnă că nu ați avut cu adevărat nevoie de ele. Puteți face exact același lucru într-un magazin fizic, punând articolul înapoi și făcând o scurtă plimbare de magazinul respectiv.

Evitați interacțiunile lungi cu personalul de vânzări. Interacțiunile pozitive cu clienții sunt una dintre regulile urmate cu atenție de mulți comercianți cu amănuntul. Cu cât angajații interacționează mai mult cu clienții lor, cu atât îi determină să rămână mai mult în magazinul lor și este cu atât mai probabil ca aceștia să cumpere mai mult decât intenționau.

Încercați să vă lăsați cardul bancar uneori acasă. Consumatorii sunt predispuși să cheltuiască mai mulți bani dacă plătesc cu cardul, decât dacă plătesc cu numerar. Când plătim în numerar, vedem suma de bani pe care o cheltuim și, prin urmare, poate fi dureros. Cu toate acestea, plata cu cardul vă face mai dificilă urmărirea cheltuielilor.

Verificați recenziile articolelor scumpe. Cumpărarea lucrurilor scumpe din impuls și apoi regretarea ar putea fi foarte dureroasă. Pentru a preveni acest lucru, puteți încerca să verificați online și să vedeți ce spun alții despre obiectul pe care intenționați să îl cumpărați. Uneori s-ar putea să aflați că majoritatea celorlalți clienți au ajuns să fie nemulțumiți de el.

Evitați să atingeți produsele prea mult. Cercetătorii au aflat că, dacă clienților li se permite să vadă și să atingă diferite mărfuri în magazin, este mai probabil să plătească mai mult. Se pare că atingerea influențează cu adevărat deciziile noastre de cumpărare și că vânzătorii transformă acest lucru în avantajul lor. Când faceți cumpărături, încercați să atingeți doar acele articole pe care intenționați cu adevărat să le cumpărați.

Nu folosiți coșuri sau căruțe în timp ce cumpărați alimente. S-a constatat că dimensiunea unui coș de cumpărături poate duce la mai mulți bani cheltuiți. Cel mai bun mod de a economisi bani este fie să folosiți un coș, fie, mai bine, propriul sac de cumpărături, cu o listă de cumpărături.

Evitați cumpărăturile la orele de vârf. Când cumpărătorii se află într-un magazin aglomerat, se simt scăpați de sub control și asta poate duce la cheltuirea mai multor bani. De asemenea, o mulțime de oameni ajung să cheltuiască excesiv atunci când merg la cumpărături cu prietenii lor, deoarece vor să țină pasul cu ei. Încercați să cumpărați doar ceea ce aveți nevoie dar când mall-urile sunt aproape goale și, de preferință, încercați să o faceți singur.

Nu luați delicii gratuite. Mostrele gratuite de alimente din diferite magazine sunt foarte populare dintr-un motiv simplu: ne pot declanșa sentimentul de reciprocitate. Dacă încercăm ceva gustos, s-ar putea să simțim că vrem să cumpărăm Mai mult, mâncarea gratuită ne declanșează pofta de mâncare și ne face să cumpărăm mai mult.

Verificați-vă garderoba înainte de a merge la cumpărături. Uneori, când cumpărăm haine, am putea ajunge să luăm articole similare cu cele pe care le deținem deja. Înainte de a ajunge la magazin, treceți prin dulap pentru a verifica și a vedea ce haine aveți deja.

ARTICOLE SIMILARE

Michelle Pfeiffer nu mai poartă parfum de 10 ani

Andreea Damian

Delia a răbufnit atunci când a aflat de moartea Anei, femeia sfâșiată de câini în București

Andreea Damian

Rihanna s-a despărțit de iubitul ei, A$AP Rocky, chiar înainte de naștere

Andreea Damian

Charlize Theron a explicat de ce a adoptat doi copii afro-americani

Andreea Damian

Un nou scandal între Brad Pitt și Angelina Jolie. Motivul pentru care actorul își dă în judecată fosta soție

Andreea Damian

Ce trebuie să știi despre Clubhouse, noua rețea socială despre care vorbește toată lumea

Andreea Damian

Scrie un comentariu