Tabu
BEAUTYSlider

Uleiurile îți hidratează cu adevărat pielea?

Cele mai multe femei își hidratează fața, dar asta nu înseamnă că știu ce se întâmplă de fapt atunci când aplică un produs pe față. Uleiurile pentru față au fost folosite de decenii bune pentru hidratarea tenului, dar popularitatea lor a explodat relativ recent, pe măsură ce s-a modificat rutina de beauty. O întrebare care apare mereu este dacă uleiurile de față hidratează sau nu. Și dacă o fac, sunt indicate doar pentru pielea uscată?

Răspunsul este da, uleiurile fac parte din procesul de hidratare. Trebuie să înțelegem diferența dintre un ocluziv și un umectant, cele două tipuri principale de hidratante pentru piele. Un produs ocluziv este o cremă sau un ulei greu care păstrează pielea hidratată la fel ca folia de plastic. Un produs umectant este un ingredient care atrage apa din mediu sau din loțiunea în sine, cum ar fi glicerina sau acidul hialuronic.

„Pentru a fi un hidratant cu adevărat eficient, trebuie să folosiți atât un produs ocluziv pentru a bloca umezeala, cât și unul umectant pentru a trage acea apă. Asta este ceea ce face cu adevărat un hidratant adecvat”, spune dr. Melissa Kanchanapoomi Levin, dermatolog în New York. Așadar, în timp ce uleiurile pot condiționa pielea, ele rețin doar conținutul de apă, nu o adaugă, ceea ce înseamnă că sunt hidratante, dar nu ocluzive.

Deci, ocluzivele și umectanții sunt un duo dinamic și unul fără celălalt nu va strălucirea pe care o doriți. Motiv pentru care majoritatea formulelor hidratante sunt o combinație. „O cremă are mult mai mult conținut de ulei, iar o loțiune are mai puțin conținut de ulei și mai multă apă”, notează dr. Mona Gohara, profesor de dermatologie la Școala de Medicină Yale. Dar sunt multe persoane cărora le place să înlocuiască serul și crema hidratantă cu o singură sticlă de ulei de față.

„Constat că multe persoane care folosesc numai uleiuri sunt de fapt deshidratați sau bariera pielii lor este compromisă”, adaugă Levin. „Nu spun că uleiurile sunt rele, dar nu poate fi singura componentă atunci când vorbești despre hidratare sau refacerea barierei pielii.” Deci, pe scurt, este, de asemenea, un mit că uleiurile sunt doar pentru pielea uscată, deoarece singure pot contribui de fapt la deshidratare. Trebuie să găsim acel echilibru perfect între ocluzive și umectanți. Dacă vă place să folosiți ulei pe piele, faceți acest lucru după ce ați aplicat o loțiune ușoară. Dacă aplicați un ser sau o loțiune puternic umectantă peste un ulei, tot ce veți face este să faceți risipă de produse.

Dacă sunteți în căutarea unui ulei pentru față, Levin recomandă ulei de squalen, marula sau jojoba, deoarece acestea pot ajuta la prevenirea roșeții și nu vor înfunda porii.

ARTICOLE SIMILARE

Instanța a decis cu cine vor petrece sărbătorile fiicele Alinei Sorescu și ale lui Alexandru Ciucu. Cine a câștigat

Andreea Damian

Ce mai face și cum arată acum Mirela Stoian, Lila din „Vacanţa Mare”

Andreea Damian

Helen Mirren a atacat Netflix la convenţia CinemaCon din Las Vegas

Andreea Damian

Se pregătește un nou film despre trupa Spice Girls. Și va fi animat!

Andreea Damian

Câți bani a scos Ianis Hagi din buzunar pentru petrecerea de logodnă

Andreea Damian

Carmen Grebenișan, transformată total! Nu mai arată ca-n jungla de la Survivor

Andreea Damian

Scrie un comentariu