Tabu
Image default
BEAUTY What's hot

Un chip frumos este ca heroina, spune un studiu

Indiferent cat de sedusi putem fi de mintea si sufletul unei persoane, un chip frumos ne atrage la prima vedere. De aceea, oamenii frumosi au mai mult succes, iar cercetarile tot demonstreaza ca oamenii care nu se potrivesc tiparului universal al atractivitatii au mai putin de castigat.

Dar ce “spune” creierul nostru cand vine vorba de un chip frumos? Un nou studiu publicat in “Molecular Psychiatry” sugereaza ca frumusetea, de fapt, activeaza zona recompensarii din creierul unui om, asa cum fac si drogurile. Cercetatorii au analizat receptorii μ-opioid, aceiasi receptori care sunt activati de morfina si heroina. Acei receptori au jucat un rol foarte important in crearea sentimentului de atasament. Daca acesti receptori au fost stimulati artificial de droguri, oare chipurile frumoase par mai frumoase pentru oamenii care le folosesc?

Se pare ca da. Conform studiului, unde au fost analizati 30 de barbati heterosexuali, care au fost impartiti pe grupuri – unui grup i s-a dat morfina, altui grup i s-a dat naltrexon (supresor al receptorului opioid) si altui grup pastile fara niciun efect, pentru a crea un efect placebo -, cei care au fost sub influenta morfinei au dat calificative mai mari si au avut nevoie de mai mult timp de gandire decat cei care au primit naltrexone, care au facut chiar opusul.

Studiul a indicat faptul ca daca o persoana sta mai mult timp de vorba cu o persoana atragatoare, se creeaza o motivatie biochimica de a place si de a fi atras de acea persoana. Acum inteleg de ce exista femei care se tem ca iubitii lor sa vorbeasca cu o femeie frumoasa – instinctul lor feminin cuprinde, probabil, si un detector al receptorului μ-opioid.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Jojo renunta la un tatuaj. Afla cum si de ce!

Frumusețe peste noapte

realitatea

BARBARIE: O fetita de 8 ani a murit in noaptea nuntii!

Unscripted Patrick Dempsey, apa de toaletă a toamnei tale …

realitatea

Cum poti pacali barbatii! Bere cu gust de pizza!

Encre Noire în ediție limitată, de la Lalique

realitatea

Scrie un comentariu