Tabu
Image default
LIFESTYLE

Un studiu de amploare arată că banii nu aduc fericirea

Un studiu mondial care s-a ocupat cu analiza fericirii, efectuat pe mai mult de 136.000 de persoane din toată lumea, arată faptul că există o legătură între venit și sentimentul de siguranță, dar că nu există nicio legătură între bani și distracție sau buna dispoziție. În același timp studiul, care a acoperit 96% din suprafața planetei, indică, totuși, faptul că satisfacția are legătură cu venitul personal și nivelul de trai național.

În schimb, sentimentul de bucurie și distracția au o mai mare legătură cu alți factori, cei mai importanți fiind respectul din partea celorlalți, independența personală, prietenii și un job care să fie pe placul celui care îl practică. Dr. Ed Diener de la Universitatea din Illinois e de părere că, dacă privim viața la nivel superficial, între fericire și bani există o corelație extrem de strânsă, dar care este falsă și că, dacă privim lucrurile în profunzime, vom vedea importanța sentimentelor pozitive și a bunei dispoziții. "Oamenii  nu prea privesc lucrurile astfel, ceea ce este șocant", a mai spus Diener.

Așa cum am mai spus, studiul a inclus 136.000 de persoane din 132 de țări și a fost făcut în 2005 și 2006, dar rezultatele au fost procesate, interpretate și publicate abia acum. Modul de chestionare a fost realizat atât prin telefon în zonele cu densitate mare, cât și prin interviu direct în zonele rurale sau cu populație redusă.

Participanții sunt persoane din diverse medii culturale, economice sau politice. Acestora li s-au cerut date privitoare la venit, standardul de viață, nevoile de bază cum ar fi mâncarea sau locuința și la nivelul de satisfacție pe care îl simt. Este primul studiu care reușește să facă diferența între satisfacție și fericire. "E adevărat că îmbogățirea te va face să te simți mai satisfăcut, dar banii nu vor avea un impact prea puternic asupra fericirii", a concluzionat Dr. Ed Diener.

ARTICOLE SIMILARE

Cum poți adormi în 60 de secunde cu metoda 4-7-8

Andreea Damian

Ardei iuți ajută la slăbit

realitatea

Samsung, scuze după ce a scos un vibrator inteligent de pe afișaj la un eveniment destinat femeilor

realitatea

De ce simțim că timpul zboară în vacanță?

Andreea Damian

Adriana Bahmuteanu s-a operat de hernie de disc, dar a acordat un interviu chiar in timpul interventiei!

Ai peste 1000 de prieteni pe Facebook? Atunci trebuie sa stii ASTA!

Scrie un comentariu