Tabu
BEAUTY

Utilizarea telefonului mobil ar putea cauza bărbia dublă

Un specialist în chirurgie estetică a dezvăluit una dintre principalele cauze ale bărbiei duble și metoda de a scăpa de ea fără a trece prin operații estetice.

Fiecare față este unică. În ceea ce privește calitatea sau forma pielii, există multe diferențe. Unii au de-a face cu pete maronii, acnee, filamente sebacee … Alții se confruntă cu pielea lăsată în anumite locuri foarte specifice: gâtul, fruntea, în jurul buzelor sau chiar celebrele tălpi de rață, și să nu uităm, bărbie dublă. 

Dacă, pentru anumite zone este un proces cu totul normal pentru că îtimp pielea noastră pierde colagen și elastină, în ceea ce privește bărbia dublă, în realitate, cauza poate fi cu totul alta. Într-adevăr, în cele mai multe cazuri, rezultă dintr-un obicei prost pe care îl avem zilnic cu telefonul… În timpul unui interviu cu Femme Actuelle, Oren Marco, medic specialist în chirurgie estetică, ne explică acest fenomen și ne oferă sfaturi.

Care sunt cauzele unei bărbii duble? Impactul telefonului mobil

Modificările hormonale, vârsta, creșterea în greutate și chiar predispozițiile genetice sunt cele mai cunoscute cauze ale unei bărbii duble. Dar nu sunt singurele. Potrivit chirurgului estetician Oren Marco, smartphone-urile ar putea juca și ele un rol.

Într-adevăr, dacă folosirea excesivă a telefoanelor mobile ne influențează somnul, concentrarea sau chiar ochii, acesta este și cazul formei feței noastre. Bărbia dublă este „un efect care este legat de utilizarea excesivă a smartphone-ului, deoarece, dacă ne uităm cu atenție, ne uităm cu toții în jos la telefonul nostru. Când facem asta, eliberăm presiunea asupra mușchilor cervical și ai gurii”, indică specialistul în chirurgie estetică. Această poziție universală, care constă în aplecarea capului în față pentru a privi ecranul telefonului mobil, promovează astfel acest efect de bărbie dublă. „Sub limbă avem în jur de douăzeci de mușchi mici și dacă acești mușchi sunt relaxați și nu sunt încordați, podeaua gurii se lasă”, precizează expertul.

Care sunt soluțiile pentru a elimina efectul de bărbie dublă?

Pentru a corecta efectul de bărbie dublă fără a trece printr-o operație estetică, sunt necesare mai multe acțiuni: „poziționarea corectă a limbii pe cerul gurii, activarea mușchilor cervicali și a podelei gurii prin poziționarea corectă a smartphone-ului la nivelul ochilor”, recomandă Oren Marco. El explică că, în 80% din cazuri, aceștia sunt factorii responsabili pentru bărbia dublă. Prin urmare, ele pot fi corectate datorită acestor obiceiuri simple de adoptat zilnic. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Diaconu, noua imagine a parfumului Signorina by Salvatore Ferragamo

Lalique, o colecție de vis!

realitatea

Toni Garrn și-a făcut singură machiajul de mireasă! Cum obții sprâncene „la modă” pentru ziua nunții

Andreea Damian

Tatuajul pentru sprâncene: tehnica microblading. Cum să reduci riscurile?

Andreea Damian

Love at 1st try cu La Roche-Posay – Hydraphase Intense

Nivea, caritatea, diamantele și criza

realitatea

Scrie un comentariu