Tabu
PEOPLESlider

Veste dureroasă despre marele actor Victor Rebengiuc

Actorul Victor Rebengiuc, în vârstă de 89 de ani, și-a anunțat retragerea din viața publică. Acesta a declarat că va renunța la scenă după rolul tătălui din spectacolul cu același nume, care se va juca vara aceasta la Teatrul Bulandra din Capitală.

„Am 89 de ani, în curând o să am, peste câteva luni, 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință și e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori oi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Nu mai vreau. Gata, e ultimul rol pe care-l joc!”, a spus Victor Rebengiuc la Digi24.

Piesa „Tatăl”, de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu și scenografia Carmencitei Brojboiu, are avanpremiera în acest week-end la Teatrul Bulandra, sambătă şi duminică, de la ora 19:00. Textul, laureat în 2014 al Premiului „Moliere” pentru cea mai bună piesă și nominalizat în 2016 la premiile „Tony și Laurence Olivier”, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, Raluca Aprodu adaptându-l pentru scenă.

Victor Rebengiuc a avut o activitate de 67 de ani în teatru și film, jucând sute de roluri în fața publicului spectator și zeci de altele pe marile ecrane. Printre numeroase distincții primite în cariera se numără Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

ARTICOLE SIMILARE

Mormântul cuplului antic din Harappa și secretele de mii de ani

realitatea

O VEDETA de la Hollywood e, in secret, PROSTITUATA DE LUX/ Afla cine!

Cluj Napoca, introdus de CNN în topul celor mai frumoase orașe cu prea puțini turiști

Andreea Damian

Celia a născut o fetiță. Cum se simt proaspăta mămică și fiica sa

Andreea Damian

Kate Middleton, exemplu de stil și eleganță la înmormântarea prințului Philip. Cât au costat rochia și bijuteriile ducesei

Andreea Damian

Cum arăta Anca Serea acum 18 ani când a născut primul copil

Tabu Tabu

Scrie un comentariu