Tabu
Psihologie Slider

Vrei să crești un copil puternic din punct de vedere mental? Încetează acum să mai faci aceste 5 lucruri

copil

Să-ți înveți copilul cum să-și dezolte puterea mentală nu te asigură că nu va mai plânge sau că nu va insista până va obține ceva de la tine. În schimb, este vorba de creșterea unui copil care este dotat cu abilitățile sociale și emoționale de care are nevoie pentru a deveni un adult responsabil.

Unul dintre cele mai bune moduri de a ajuta copiii să-și dezvolte rezistența este să renunțăm la obiceiurile care slăbesc puterea lor mentală de care au nevoie să gândească, să simtă și să funcționeze cât mai bine.

Iată șapte obiceiuri la care ar trebui să renunți dacă vrei să crești copii puternici din punct de vedere mental:

  1. Minimizarea sentimentelor copilului tău

Când spui lucruri de genul: „Nu-ți face griji. Nu este mare lucru”, presupune că sentimentele copilului tău sunt greșite – sau că nu contează. Copiii trebuie să știe că este în regulă să trăiască diferite sentimente. Și cheia pentru a avea o viață mai bună este legată de gestionarea emoțiilor, nu de suprimarea lor. Un mesaj mai sănătos este acela: „Știu că ești speriat acum, dar știu că ești suficient de puternic pentru a-ți înfrunta temerile.”

  1. Să cedezi în fața lui

Pare tentant să-i promiți o ciocolată sau telefonul mobil ca să se liniștească sau să nu mai arunce cu jucării în televizor. Dar de fiecare dată când îi oferi ce vrea, îți înveți copilul că ceea ce face, deși e greșit, este un mod eficient de a-și satisface nevoile. Dacă vrei să crești un copil puternic din punct de vedere mental, impune-i câteva limite. Învață-l modalități mai sănătoase de a-și gestiona emoțiile.

  1. Cocoloșirea excesivă

S-ar putea să credeți că este bine să cheltuiești sume exorbitante pentru a-i oferi cadouri și toate lucrurile pe care tu nu le-ai avut niciodată. Dar acest răsfăț este dăunător copilului tău. Dacă obțin mereu tot ce îți doresc, nu vor învăța deprinderile de viață valoroase, cum ar fi autodisciplina. De asemenea, există șanse să devine materialist, ceea ce este asociat cu scăderea nivelului de satisfacție când devine un adult.

  1. Ai așteptări prea mari de la el

Toți părinții au așteptări mari de la copii lor, dar trebuie să știm că nu toți excelează la sport sau la matematică. Trebuie să știm care le sunt limitele, astfel există multe șanse să se lupte cu probleme de stimă de sine, deoarece se vor simți ca și cum nu sunt suficienți de buni. Ajută-ți copilul să atingă obiective majore, dar asigură-te că aceste obiective sunt realiste. E în regulă dacă mai există greșeli și eșecuri.

  1. Învață-l să știe cum să piardă

Deși este greu să-ți vezi copilul că a picat un examen, învață-l să suporte consecințele. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl puteți face ca să-i spuneți că întotdeauna viaţa le mai oferă o șansă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Statul european unde femeile cu sâni mici au, de fapt, un defect fizic

Andreea Damian

Dolly Parton a vorbit despre orientarea sa sexuală: „Oamenilor le place să vorbească”

Andreea Damian

Unde iesim in Bucuresti weekend-ul acesta?

realitatea

Biserica Ortodoxă Rusă nu va mai binecuvânta armele nucleare

realitatea

Omul-Păianjen va rămâne în Universul Cinematografic Marvel

Andreea Damian

Fotografie cu Sorin Onisor – Maramures

realitatea

Scrie un comentariu