Tabu
Image default
CULTURE

Waltz with Bashir, un film de Cannes, deschide Anim’est

Cea de-a treia editie Anim’est se va deschide in data de 3 octombrie la ora 19:00, la Cinema Scala, cu o proiectie-eveniment, un film foarte bine primit de critici la Festivalul de la Cannes de anul acesta, unde a fost selectionat in Competitia Oficiala.

Filmul poarta semnatura regizorului israelian Ari Folman care, prin ceea ce el a numit “documentar animat”, realizeaza o călătorie prin Beirutul din timpul masacrului din septembrie 1982.

Din punct de vedere tehnic, regizorul a optat pentru o formula-hibrid, o combinatie de animatie in Flash, animatie clasica si animatie 3D. Un alt film-vedeta al festivalului este lungmetrajul din sectiunea necompetitiva Mozaic, “Idiots and Angels”.

Filmul va fi prezentat spectatorilor bucuresteni la Cinema Scala in seara de 8 octombrie, ora 20:30, de chiar autorul sau, regizorul nominalizat de doua ori la Oscar, Bill Plympton.

Povestea unui om egoist, violent si corupt caruia ii cresc aripi este o metafora a incercarii de salvare a sufletului spusa simplu, dar percutant, prin desen in creion pe o coloana sonora semnata Tom Waits, Pink Martini si Moby.
Bill Plympton este recunoscut ca un autor independent, primul animator care si-a desenat singur fiecare cadru al unui lungmetraj, element valabil si in cazul filmului “Idiots and Angels”.

Cu o zi inaintea acestei proiectii, pe 7 octombrie, de la ora 11:00, la Centrul Cultural American, Bill Plympton va sustine un Masterclass de animatie, in care va vorbi participantilor despre tehnica sa de animatie, va impartasi insight-uri din industria animatiei si cateva tips & tricks pentru animatorii independenti, apoi va raspunde intrebarilor celor prezenti. Un alt invitat important, John Dilworth, va sustine duminica, 5 octombrie, ora 20:30, la cinema Scala un program special: The Dirdy Birdy: Eliberarea subconstientului prin animatie. Aici, tatal lui Courage the Cowardly Dog, aflat pentru a doua oara la Anim’est, va vorbi despre in care va vorbi despre animatie ca mijloc de sondare a subconstientului si va oferi exemple din filmele sale create prin "automatism".

 In competitie va trebui sa stati cu ochii pe un lungmetraj care fost recompensat cu un premiu special la Festivalul de la Berlin si a primit multe aplauze la Festivalul de Animatie de la Annecy: Sita Sings the Blues in regia Ninei Paley.
Este o foarte frumoasa transpunere transpunere animată a Ramayanei, pe fondul unor piese de jazz din anii 20 interpretate de Annette Hanshaw, cu elemente contemporane care se intrepatrund cu elementele povestii originale. In inchiderea Festivalului si imediat dupa Ceremonia de Decernare a Premiilor, va rula un film prezent anul acesta la Festivalul de Film de la Sundance, la Festivalul de Film de la Roma si la Festivalul de Film Fantastic de la Gerardmer: Peur(s) du noir.Åžase dintre cei mai cunoscuți artiști grafici și animatori, Blutch, Charles Burns, Marie Caillou, Pierre di Sciullo, Lorenzo Mattotti, Richard McGuire, vorbesc despre fobii, dezgust și coșmaruri – sunt dezvăluiri despre Frică în sensul cel mai pur.

Proiectia de inchidere va avea loc sambata, 11 octombrie, ora 19:00.

Citeste mai multe despre bilete si porgram pe 24.fun.ro  si pe site-ul oficial al evenimentului.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

A murit GABRIEL GARCIA MARQUEZ

Cynthia Nixon din “Sex and the City” s-a maritat cu iubita ei!

Workshop – Recunostinta, Acceptare, Constienta

realitatea

Sărbătoritul zilei de 2 iunie

realitatea

AFI Palace Cotroceni şi Pro FM dezgheaţă inimi

Scrie un comentariu