Tabu
Image default
CULTURE Slider

Worn Stories | Un nou serial Netflix spune povestea hainelor pe care le păstrăm

Știm cu toții cum arată curățenia în garderobă. De ani de zile, seriale precum What Not to Wear, Queer Eye, și Tidying Up With Marie Kondo au demonstrat meritele unor grămezi de haine „de păstrat” și „de aruncat”. Dar rareori cineva aruncă o privire mai atentă asupra primei. De ce ne agățăm de unele articole vestimentare și nu de altele? Ce le face speciale?

Emily Spivack și-a făcut misiunea de a pune aceste întrebări. În 2010, a început să colecționeze povești și amintiri legate de îmbrăcăminte, ajungând la oameni pe care îi admira – artiști, scriitori, designeri și bucătari – precum și necunoscuți de pe Craigslist și întrebându-i despre hainele din dulapurile lor.

Emily Spivack

Patru ani mai târziu, adunase suficiente materiale pentru a publica o carte, numită Worn Stories, care îi prezenta pe toți de la Marina Abramovici până la John Hodgman și a devenit bestseller-ul Times. În 2017, a urmat Worn in New York. Și acum, ea a adus la viață ambele cărți cu un nou serial Netflix, care a avut premiera pe 1 aprilie.

Worn Stories este disponibil și în România. Serialul include opt episoade de câte 30 de minute care spun povești despre semnificația diferitelor articole de îmbrăcăminte din dulapurile unor oameni diverși. Fiecare episod din Worn Stories are o temă diferită: există hainele pe care le purtăm la începutul vieții noastre, de exemplu, și apoi sunt hainele pe care le purtăm pentru a ne aminti de cei pe care i-am pierdut. Mai jos, puteți urmări trailerul serialului!

Indiferent dacă este vorba despre o pereche de cizme care reprezintă un simbol al supraviețuirii, o rochie care amintește de o însănătoșire sau o uniformă care reafirmă identitatea cuiva, serialul evidențiază importanța hainelor în viețile celor care le poartă prin intermediul poveștilor. Seria nu vede hainele ca un rezultat al modei dar ca elemente încărcate cu energie, poveste și emotie. Pe lângă poveștile încărcate de nostalgie, seria aprofundează probleme sociale precum drepturile comunității LGBTQ + și modul în care sunt tratați prizonierii în închisoare.

ARTICOLE SIMILARE

Produsele de îngrijire a pielii te pot face să arăți mai puțin stresată? Explicația dermatologilor

Andreea Damian

Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuală. Cum a pledat actorul

Andreea Damian

Carla Bruni are o sosie celebră în toată lumea. Și e tot fotomodel!

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 85. Brexit & RO-Exit

Andreea Damian

Martin Scorsese îi reunește pe De Niro, Al Pacino și Pesci în cel mai scump film din cariera sa

Andreea Damian

Fotografie Sorin Onisor – Toscana

realitatea

Scrie un comentariu