Tabu
BEAUTYWhat's hot

Zaharul – introdus pe lista drogurilor periculoase?

Lista cu alimente care contin zahar e atat de lunga si plina de delicii in fata carora ideea de abtinere e aproape un pacat. Dar iata ca nu doar nutritionistii recomanda excluderea zaharului din alimentatie pentru a avea un corp mai frumos si mai sanatos, ci si Paul van der Velpen, care se afla la conducerea Serviciului de Sanatate din Amsterdam, capitala Olandei, unde consumul si comercializarea de canabis sunt legale.

Paul van der Velpen sugereaza ca zaharul este un drog si va trebui incadrat ca atare si informata populatia asupra efectelor pe care le are.

La fel ca alcoolul si tutunul, zaharul este un drog. Guvernul are un rol important in acest caz. Utilizarea zaharului ar trebui descurajata si cei care il folosesc sa fie alarmati cu privire la riscurile la care se expun,” a scris Paul van der Velpen pe site-ul oficial al Ministerului Sanatatii.

Poate pare exagerat, dar zaharul este cel mai periculos drog din toate timpurile si inca poate fi achizitionat de oriunde,’ a adaugat el.

El a ajuns la aceasta concluzie dupa o serie de studii pe care le-a analizat, unde a fost descoperit ca spre deosebire de grasimi si alte alimente, zaharul interfereaza cu apetitul, creand o dorinta insatiabila de a manca in continuare.

Zaharul afecteaza acest mecanism. Cine foloseste zahar vrea mai mult si mai mult, chiar si atunci cand nu ii mai e foame. Da-i cuiva sa manance oua si el se va opri din mancat la un moment dat. Da-i prajituri si va manca, chiar si atunci cand il va durea stomacul,” a argumentat el.

Paul van der Velpen sustine ca este o forma de dependenta si consumul de zahar. El compara dependenta de fumat cu dependenta de dulciuri si ca o dieta are efect temporar, fiind, mai degraba, necesara terapia pentru dependente. Mai mult, el vrea sa existe taxe si limite legale pentru consumul de zahar, la fel cum este si pentru tigari, iar pe alimentele care contin zahar sa se afle note referitoare la riscurile consumului (asa cum gasim si pe pachetele de tigari).

Casele de asigurari de sanatate ar trebui sa finanteze tratamentul pentru dependenta in cazul clientilor obezi. Scolile nu vor mai fi autorizate sa vanda dulciuri si bauturi racoritoare. Producatorii de bauturi pentru sportivi, care sunt bogate in zahar, ar trebui sa fie dati in judecata pentru publicitatea inselatoare si asa mai departe,” a concluzionat el.

Se pare ca in Olanda se iau masuri drastice in privinta consumului de zahar. Ai fi de acord cu ele, daca ar exista si in Romania?

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

S-a lăsat “PHOTOSHOPATĂ” de experţi din 25 de ţări! Rezultatele sunt ULUITOARE

NUNTA la Kanal D! BIANCA se marita!

Vointa de a SLABI de la 99 la 57 kg! Regimul ales! FOTO!

Cheryl Cole – Vicii si secrete de frumusete

Protecție pentru piele uscată

realitatea

Ce a ajuns sa faca o frumoasa vedeta de televiziune de la noi! Galerie FOTO!

Scrie un comentariu