Tabu
Image default
CULTURESlider

Ziua Culturii Române | Expoziția de artă de la Palatul Mogoșoaia

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului organizează, în perioada 15 – 18 ianuarie 2021, o serie de evenimente cu rolul de a celebra Ziua Culturii Române.

Publicul va avea șansa să descopere o nouă expoziție, care include o selecție din colecția permanentă a CCPBPB, îngrijită și curatoriată de istoricul de artă Doina Mândru, cuprinzând zeci de opere ale artiștilor contemporani români. 

De asemenea, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Culturii Naționale, va fi proiectat un film documentar despre atelierul pictorului Nicolae Grigorescu și va fi organizat un recital de către Fundația Culturală Remember Enescu. Toate evenimentele vor fi organizate cu respectarea normelor de distanțare și combatere COVID-19 în vigoare.

Expoziție de artă la Palatul Mogoșoaia

Lucrările de artă sunt expuse la parterul palatului și la galeria Foșior și vor putea fi admirate de cei interesați până la data de 15 martie 2021. Vernisajul oficial va avea loc vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 11:00, prin intermediul unui tur ghidat, care va fi transmis live, de către curatorul expoziției, pe pagina de Facebook a evenimentului.  

Film documentar despre pictorul Nicolae Grigorescu

Dedicată celebrării Zilei Culturii Naționale va fi și proiecția filmului documentar despre atelierul lui Nicolae Grigorescu, Atelier cu călăuză. Vizionarea acestuia se va putea face în Sala Scoarțelor, sâmbătă, 16 ianuarie, între orele 14 – 14:30, online pe platforma Docuart: www.docuart.ro/documentare/atelier-cu-calauza, sau pe pagina de facebook a instituției. Regia filmului produs de Sahia Film în 1985 este semnată de  Ovidiu Bose Paștina. 

Remember Enescu

Seria de evenimente va continua cu un recital organizat de Fundația Culturală Remember Enescu, care se va desfășura în Sala Scoarțelor, sâmbătă 16 ianuarie, începând cu ora 16:00.

Soliștii  Eric Maican, Erica Ionescu, Anne Marie Mihalache, Vlad Niculiţă, Nicholas Mihalache, Valentin Dimitrie Simion vor fi acompaniați la pian Teodora Chircă, Sorina Dobrescu, sub îndrumarea profesorilor Claudiu Stanciu, Ileana Busuioc, Mihnea Drăgoi, Adrian Buliga, Marin Cazacu. Profesoara Mihaela Tomescu va prezenta spectacolul muzical.

ARTICOLE SIMILARE

Concurs incheiat! Castiga unul din cele 5 seturi Le Petit Olivier!

realitatea

Cum arătau starurile din Game of Thrones înainte să joace în serial

Andreea Damian

Michael Jackson are un album secret de poetry pop

realitatea

Îngrijirea picioarelor | Greșelile pe care le facem atunci când aplicăm oja

Andreea Damian

DaDa: Accesorii și haine ca în filme

realitatea

Sărbătoritul zilei de 31 octombrie

realitatea

Scrie un comentariu